TALIPILOODID 2012Ok, ülejäänud uued sarjad, äkki keegi leiab enda jaoks midagi põnevat.
Kõigepealt need, mis närvi ajasid:
Touch (FOX) -
Kiefer Sutherlandil on autistist poeg, kes näeb "seoseid" ja teeb igast muid lahedaid trikke. Kogu asi põhinebki sellel imelisel (ja pisut hirmutaval) ideel, et me kõik oleme seotud ja midagi ei juhtu põhjuseta.
Autoriks
Tim Kring, kelle senine kuulsaim saavutus on "Heroes", mille esimene hooaeg oli hoogne ja põnev... teine aga täielik katastroof (vähemalt minu arvates) - naeruväärne tõmblemine ja mittemillestki lugude välja imemine. Tundub, et "Touchi" puhul on suudetud need kahe hooaja arengud 40 minuti sisse pressida. Alguses mõnusalt salapärane, lõpus idiootne: kogu telefonijama ja eriti terroristi teemaliini "lahendus". Kohutav. Ma saan aru, kuidas see võib mõttena huvitav tunduda, aga reaalselt ekraanile panduna on tulemus lihtsalt jabur. Ei plaani edasi vaadata.
The Firm (NBC) - jätkulugu John Grishami samanimelisele põnevusromaanile ja selle ekraniseeringule (Tom Cruise!)
Tunnistajakaitse programmis osalev
(ja oma pärisnime all elav? WTF?) advokaat läheb kurja firmasse tööle -> sattub jamadesse. Lisaks võtavad mehe jälje üles 10 aastat tagasi kõrvetada saanud mafioosod
(mis ei ole keeruline, sest peategelane kasutab sama nime...). Peategelast mängib Josh Lucas, tema naist Molly Parker, Juliette Lewis teeb oma tavapärase rolli
white trashina, lisaks kaks BSG veterani (number 2 ja number 6).
Näitlejate seltskond nagu lubaks, aga kokkuvõttes jättis asi odava (lohaka) mulje. Dialoogid ja esitused kuidagi konarlikud - selline tunne, et aja ja raha kokkuhoiu mõttes ei soovitud ühte stseeni üle kahe korra filmida. Visuaalselt püüti vaatajaid võluda imelike siniste ja seepiafiltritega? Häiriv muusikakasutus.
Vaatajanumbrid kukuvad, tõenäoliselt teatatakse paari nädala pärast sarja katkestatamisest. Seda kummalisem on see suhteliselt uhke reklaamikampaania, mis sarjale Eestis korraldati. Selle tulemsuena leiab avaosa kindlasti mõnevõrra rohkem vaatajaid, seega ka rohkem püsijälgijaid. Ja kui sari "enne oma aega" katkestatakse, ka rohkem pettunuid, kes kanali tulevastesse reklaamidesse hoopis ettevaatlikumalt suhtuvad. Või kehtib põhimõte, et igasugune tähelepanu on hea tähelepanu? Olgu, annan ka oma panuse: täna õhtul kell 20:00 kanalis Sony Entertainment uue põnevuskohtudraamasarja "Firma" pooleteisttunnine esilinastus.
Ole kohal!
Ja ülejäänud:
Unsupervised (FX) - vanemliku järelvalveta sõbrad sattuvad kõikvõimalikesse sekeldustesse. Nad pole pahad, vaid uudishimulikud, lahked ja abivalmis poisid. See on väärtus omaette - eristutakse selgelt paljudest jobu-tegelastega joonissarjadest (viimased näited Napoleon Dynamite ja Allen Gregory). Kaasa teevad Justin Long, Kristen Bell, Fred Armisen jt. Lootused olid suured, aga kahjuks jääb lahjaks. 3 osa vaadatud - otseselt midagi halba välja tuua ei oska... üksikud nutikad naljad, kuid kokkuvõttes lihtsalt ei klapi. Aga äkki teistele sobib!
The Finder (FOX) - tundub, et need kergete krimkade treialid isegi ei proovi midagi uut luua. Sari leiab aset "Bones" universumis, tegelased lõigatud sama šablooni järgi, mida kasutab CBS-i hullumeelselt populaarne "NCIS: Los Angelses"
(vt joonis nr 1). Pisut vabam (eradetektiivilikum) õhkkond, sest peategelane ei allu otseselt kellelegi! Samas... piloodis oli püstoliga aluspesus naine ja üks päris lahe kaklusstseen. Sellist tüüpi asja saab ka palju halvemini teha...
joonis nr 1
Jane By Design (ABC) - Jane on koolitüdruk, kes ennast tänu eksitusele (+dokumentide ja allkirjade võltsimisele) nooblisse moefirmasse tööle nihverdab. Vaesel Jane'il tuleb oma aega töö ja kooli nii osavalt jagada, et keegi tema saladusele jälile ei saaks... Ainult parim sõber teab. Loomulikult on nii koolis kui tööl on oma bitch-karakter ja boyfriendikandidaat. Lisaks vanem vend (vanemaid pole) ja külm boss (Andie MacDowell). Uurisin vaatajanumbreid ja üllatusin, et need nii väikesed on (napilt miljon) - arvasin, et noored tüdrukud vajavad ühte moeteemalist sarja. Minu arust täpselt nii hea, kui selline asi olla saab.
<- ABC fotosoppar paneb hulluThe River (ABC) - ÕUDUSSARI, alamžanr: kurjad vaimud (ja ma oletan, et varem või hiljem ka inimsööjatest pärismaalased)
Amazonasel seiklev meelelahutusliku dokumentaalsarja juht ja tema laevameeskond kaovad pildilt. Pool aastat hiljem hiljem saadab laeva GPS-majakas välja hädasignaali. Ema ja poeg lähevad Amazonasel kaduma läinud (ja sümboolselt maha maetud) isa otsima. Kaasa sõidavad kadunud kaameramehe tütar, mehhaanik alaealise tütrega ja pange nüüd hästi tähele: uus dokumentaalsarja meeskond. Loodan, et see trend jätkub ja sarja teisel hooajal pannakse välja värske koosseis.
Topeltpikk piloot esindas oma žanrit rahuldavalt: põnev, kohati isegi pisut õudne.
Flashbackid sulasid põhilooga enam-vähem kokku. Vaatan mõned osad veel, aga mul on tunne, et jabur algidee ja lollid tegelased peletavad mind sellest sarjast varem või hiljem eemale. Eriti see "perepoeg" - kehv dialoog ja üsna kohutav näitleja. Samas keegi
Thomas Kretschmann teeb päris veenvat
Liam Neesonit (vt joonis nr 2)
joonis nr 2
Smash (NBC) - sisu: kaks muusikalikirjutajat tahavad lavale tuua
Marilyn Monroe muusikali, kaks naist (üks veteran, üks uus nägu) hakkavad peaosa jahtima.
Algidee
Steven Spielbergilt, asjaga seotud veel mitmed kuulsad produtsendid ja stsenaristid. NBC loodab siit suurt (päästvat) hitti, aga mina seda potentsiaali ei näe. Miks peaks need, kes otseselt Broadway fännid pole, seda sarja vaatama hakkama? Ei tea. Kindlasti mitte halb... muusika ja tantsunumbrid isegi päris efektsed, aga kõik muu lihtsalt nii tavaline... turvaline.
Esimese osa lõpus on imelik kolmeminutiline montaaž, milles näidati põhimõtteliselt kogu esimese hooaja sisu ära (või vähemalt selline mulje jäi). Tegelikult plaanisin ühe osa veel vaadata, aga tänu sellele klipile sain aru, et pole mõtet.
Luck (HBO) - sisu: hipodroom. Kõrvalliin:
Dustin Hoffmani tegelane vabaneb vanglast. Looja
David Milch (Deadwood, NYPD Blue)
Pilooti (režissöör
Michael Mann) vaatasin esimest korda juba poolteist kuud tagasi, nüüd koos teise osaga uuesti. Minu jaoks lõhnab täpselt samamoodi nagu "Boardwalk Empire": kenasti filmitud ja näideldud, tugeva dialoogiga kvaliteetsari, aga isiklikult ei leia sobivat kohta, millest nö kinni hakata/peale hüpata. Tegelased jäävad kaugeks ja neid siduv keskkond on minu jaoks äärmiselt igav... kuigi hobuste võiduajamised
(ma olen 99% kindel, et kasutan seda sõna esimest korda elus - kuidagi nii 1930ndad) on põnevalt üles võetud. Vaatan paar osa veel - naudin jõrisevat
Nick Noltet ja ootan sädet...
Kõik teised peaks samuti igaks juhuks ära proovima - HBO selle talve kvaliteedipauk!
House of Lies (Showtime) - neli juhtumiskonsultanti lendavad ühest riigi otsast teise - ümberkorraldavad ja kärbivad, aga reeglina ajavad lihtsalt mulli. Natuke nalja, natuke paljast ihu, aga vähemalt nelja esimese osaga ei ole seda päris õiget rütmi leitud. Hetkel ei suuda enam meenutada (vaatasin kolmapäeval), milles seisnes konsultatsioonide sisu ja kuidas need lood lõppesid. Sari toetub suures osas tegelaste omavahelisele tögamisele ja veelgi enam näitlejate sarmile... kõigil omad head momendid.
Don Cheadle'i "neljanda seina" murdmine on täiesti ebavajalik.
Ma ei tea, midagi on valesti... formaat on imelik. Äkki ei ole 28 minutit ühele osale piisav - nii äripool ja tegelased jäävad liiga õhukeses. Teine variant oleks veel lühemaks teha ja asi sitkommiks pöörata. Aga proovin veel. Kolm "ainult netis" juppi:
1,
2,
3Key and Peele (Comedy Central)
-It haz come to our attention that two negros have ezcaped and are hiding out in zhiz area az well. You wouldn't happen to know anything about zhiz, would you?
-No! No negros here.
-Negros? Ew. Hell no!Sketšid +
stand up. Autoriteks endised MADtv mehed
Keegan-Michael Key ja
Jordan Peele. Enamik nalju töötab, sekka ka täiesti mõttetuid (teise osa pildistavad naised). Üldiselt mõnus kerge vaatamine, kohati nõuab ka pisut hoolsamat jälgimist - näiteks teise osa Martin Luther Kingi ja Malcolm X-i sketš. Kolmas osa hakkas juba natuke tüütama, sest peaaegu kõik lood olid rassiteemale üles ehitatud. Rohkem vaheldust paluks.
Piloot siin:
I said... ... biiiiiiitchBoonuseks spoilerpilt "The Riverist". Minul teeb see vana hea õudusfilmitrikk alati tuju heaks...