Sarjavaatamises päris pikk paus (kui Alcatrazi kahte osa ei arvesta). Mõtlesin, et teen ühe kerge "Talipiloodid 2012" sissekande, aga esimesena vaadatuid sarjad võtsid tuju nii ära, et panen lihtsalt nimed kirja: Work It, Are You There Chelsea? ja Napoleon Dynamite. Kõik automaatselt "2012. aasta halvima sarja" kandidaadid. Ei soovita kellelegi.
Lisaks "Rob" (CBS), mis oli natuke parem. Pilt peaks kõik ütlema. Rob Schneider mängib Robi, kes abiellub noorema latiinonaisega -> saab abikaasa perekonna pealekauba. Sari teeb võimalusel oma arusaamatus-möödarääkimis ja seksi-rassi naljad ära, aga ei midagi enamat. Sobiv partner "Kahele ja poolele mehele". Peategelase äpardusi vaadates tuli mitmel korral silme ette Alan Harper. Ma ei ole unenägude teemas sõna võtnud, sest viimastel aastastel lihtsalt ei mäleta nähtud unenägusid (tean, et midagi näen, aga hommikul enam ei mäleta). Kasutaks siinkohal võimalust ja jutustaks ühest vanast ülidetailselt kaheosalisest(!) unenäost:
Spoiler :
kirjutasin käsikirja Chicago haige seljaga alkohoolikust politseinikust, keda enneaegselt pensionile saatma hakatakse. Ta asub tööle ühe potentsiaalse korruptsioonijuhtumi kallal, asja (mitte eriti innukalt) edasi uurides tulevad välja uued kuriteod... mõrvad ja väljapressimised, tema endise paarimehe seotus kogu looga jne. Lisaks (poolromantiline) teemaliin kohaliku baari perenaisega ja leppimiskatsed võõrandunud tütrega (ja tütretütrega). Olles ise mitte just kõige puhtama südametunnistusega, tuleb peategelasel otsustada, kus jookseb tema jaoks piir; milline mees ta oma tütre silmis olla tahab jne. Nagu näha, siis on tegemist täiesti originaalse looga... sajaprotsendiliselt klišeevaba Ja nüüd poindi juurde: stsenaarium jääb USA stuudiobossidele silma ja nad soovivad asja kohe filmiks teha. Mina sean neile omalt poolt ainult ühe tingimuse: tahan peaossa Rob Schneiderit! Järgnevad läbirääkimised ja võtted. Jätkuunenäos jõuab film kinodesse, arutelud meedias jms; Oscaritel teeme loomulikult puhta töö (kuigi enda võitu mingil põhjusel ei näinud), Schneider läheb lavale ja nutab, rahvas tõuseb püsti ja aplodeerib... Ilmselt mu parim unenägu - ülidetailne ja kuna järgmisel hommikul kohe ümber jutustasin, siis siiani hästi meeles. Põhimõtteliselt jään päriselus sama arvamuse juurde - Schneider võiks teha häid rolle heades(tõsistes) filmides. Mul on tunne, et ta jäi lihtsalt algusest peale teatud tüüpi rollidesse kinni...
Päeva päästsid: Justified 3x01-02 Southland 4x01-02 Ärge blokkige ja hakake vaatama. Võimalik, et reaalseim politseisari, mis sealtpoolt ookeani kunagi tulnud. Archer 3x01-02 "Oh, hey, speaking of excellent did you hear we met a tiger?"
Spoiler :
But…it got murdered.
Fact is, the law says you cannot touch! But I think I see a lotta lawbreakers up in this house tonight...
Kuna eelmise kuu lemmik oli "The Lost Weekend", siis see, samuti alkoholi võõrutusnähudega tegelev (lühi)film, läks väga korda. Huvitav osa, olgugi, et etteaimatav lõputwist.
Face Off - Season 1 Ma ei ole absoluutselt realityshow'de fänn ja pole varem mitte kunagi ühtegi reality/gameshow-seriaali endale hankinud ja hea meelega vaadanud (kui üksikud America's Next Top Model'i, Jersey Shore'i piilumised välja arvata), kuid Face Off on küll suurepärane meelelahutus ning üldse mitte halb. Alguses oli plaan esimene osa niisama taustale mängima panna, aga lõpuks sai siis terve esimene hooaeg (8 osa) jutiga ära vaadatud ning ei ole mitte ühtegi halba sõna öelda. Neile, kes ei tea -- tegu on sellise gameshow'ga, kus omavahel võistlevad make-up artistid, kes igas osas peavad tegema make-up'i, millel on kindel theme. Olgu selleks siis tulnukad, zombied, iseenda väljamõeldud movie villain'id (koos filmipostri ning tagline'iga) post-apokalüptilised/psühhedeelsed/jne muinasjututegelased jpm. Boonusena oli näiteks ühes osas isegi tantsunumber zombie'de poolt. Filmihuvilistele peaks meeldima, soovitan!