Viimane seriaal, mida vaatasite (mis puudub FV andmebaasist)

Siin räägime seriaalidest, tv-showdest jms.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas LiveForThis » 10. Juuni 2011, 15:06

Game of Thrones S01,E08
The Killing S01,E11

Kaks lemmikut väsimuse märke veel ei näita. Me so happy!

Community S01,E01
Erutatud veel ei ole, aga vaatan edasi.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Jolt » 10. Juuni 2011, 16:24

LiveForThis kirjutas:Community S01,E01
Erutatud veel ei ole, aga vaatan edasi.

Mul endal kulus Communityga hea hulk episoode, enne kui tõsiselt külge haakis. Esimene hooaeg läheb osa-osalt paremaks. Teine hooaeg on nonstop kvaliteetkomöödia.

Kui IlseV siin samas teemas kunagi väitis, et S2 oli nõrgem, kui S1, siis mu esimene mõte oli OUTRAGE!!1! Aga... pika järelemõtlemise peale olen aru saanud kuivõrd omanäolised on olnud Community hooajad (watwatwatwhaaaaaaat?) ja kuidas on täiesti ok, et erinavatele inimestele töötavad erinevad asjad.

Esimene hooaeg kehtestab karakterid ja nendevahelise keemia. Suhteliinid ja pinged on (eriti hooaja alguses) veidi obvioossed ning sarja alapeakirjaks võiks väga vabalt olla ka "Jeff Wingers weekly lesson in being human". See tähendab, et paljude osade skeem on küllaltki sarnane ja lõpp juba teema püstitamise hetkest aimatav - kuigi, siin ja seal flipitakse asjad pea peale ja nädala moraal tuleb totaalselt väljaku vasakult poolelt. Kuid turvalisele ja teatud maani läbinähtavale struktuurile vaatama imetlen seda hooaega, sest tasakaal komöödia ja karakteriarenduse vahel on nii hea ja kvaliteedi kasv, läbi hooaja, on otseselt tuntav.
Teine hooaeg heidab juba esimeses osas kõrvale mitmed S1 tüüpsed skeemid ja mis järgneb on üks kõige lahedamaid komöödiasarja hooaegu üleüldse. Selle asemel, et loksutada karaktereid mingites nendele tüüpsetes probleemides, ühest äärmusest teise, võtab Community meile nüüdseks juba tuttava seltskonna ning esitab nende karakteritega mingi oma versiooni täiesti jaburhullus teemade ja žanrite möllus (hooaja lõpus olev clip-show on vist kõige ilmekam näide sellest, missuguse hooga Community kihutab - mind=blown). See pool S2'st on puhas võit. Mida me kaotame on hooaega läbiv teema, sest valdavalt on osad täiesti episoodilised. Ja karakteriarenduseks võetakse eraldi episoodid, mis on kuidagi oluliselt aeglasema tempoga kui kogu ülejäänud hooaeg.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas IlseV » 10. Juuni 2011, 16:55

Ma pean tegelikult natuke oma sõnu sööma ja võiksin samas ka seletada, miks ma arvan, et Community teine hooaeg kehvem on kui esimene. Esmalt, see sõna kehvem ongi vist kõige valem valik, kuna ilmselt tekkis vastuolu (vähemalt minu jaoks) just selles, et kui läheks hooaegade hindamiseks, oleks esimene hooaeg ilmselt umbes 8-9 vahel ja teine jääks sinna 8 juurde. Seda küll jah, et alguses läks mul samamoodi natuke aega, et Communityga sõbraks saada, aga hiljem randoomseid algusepisoode üle vaadates tundusid need palju õ i g e m a d, kui esimesel korral nähes.

Teise hooaja puhul olid episoodilised twisterid tõesti midagi sellist, mida terve osa jooksul vähemalt muigega vaadata võis. Aga kui esimese hooaja puhul olid JazZ-i mainitud Jeffi ja Britta on-off suhe pigem turn-off, siis teise hooaja juures pidasin selleks Pierce'i on-off grupikuuluvust ja kogu revenge'i, mis sellega kaasnes. Lisaks Jolti analüüs (?) võtab üsna hästi kokku selle, miks ma teist hooaega võib-olla kehvemaks (jälle see halb sõna) pidasin. Ehk, tegelikult mind häiris rohkem see suur varieeruvus, mis teema-episoodide ja tavaliste episoodide vahel oli ja esimese hooaja ühtsus tegigi Community seetõttu veidi paremaks.

Aga, et jutt täiesti ebamäärane poleks, siis viimane-seriaal-mida-vaatasite oli Game of Thronesiga järje peale jõudmine ja pole sellest vähem vaimustunud, kui teised foorumlased.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas rauls » 11. Juuni 2011, 00:40

Entourage 2x12 "Good Morning Saigon" - 10/10

The Cleveland Show 1x04 "Birth of a Salesman" - 5/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hint » 11. Juuni 2011, 11:26

LiveForThis kirjutas:Game of Thrones S01,E08
The Killing S01,E11

See nädal rohkem pole jõudnud.
Kasutaja avatar
hint
Eliit

PostitusPostitas LiveForThis » 11. Juuni 2011, 11:48

Jolt, Ilsev, tänan korraliku ülevaate, soovituse eest :P Hea oli kohe järgmise osa peale minna.

Community S01,E02-04

Kui esimene osa jättis külmaks, siis kolm järgmist naerutasid ikka päris korralikult. Ühel juhul ei saanud isegi oma teed lõpuni juua.
Hmm, üllatav, et ühtäkki niivõrd andekaks muutus.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas lendav » 12. Juuni 2011, 14:07

Suvise ikalduse tõttu pidi ette võtma žanri, mida muidu vabatahtlikult ei vaataks. Politseidraamade tegelased on enamasti nii imalalt must-valged, et paha hakkab.

Krimisarjasid on ka nii palju tehtud, et tundub nagu iga teine tööinimene kannaks politseimärki :)

aga kahe nädala eest libistasin korraga listi:
Justified
Southland
The Killing
The Shield

Huvitaval kombel sooritati koguni neljast sarjast kolme avaepisoodis KOHE kõige hullemad inimsusevastased kuriteod:
3) valge tüdruku röövimine
2) valge tüdruku tapmine
1) valge tüdruku vägistamine

oh the humanity!

Kõige lihtsamalt saab sarjade headusest aru sellest, kus maal ma nendega hetkel olen:
Justified S01E02 vaadatud
Southland S01E03 vaadatud
The Killing S01E04 vaadatud
The Shield S02E06 vaadatud :D

ja umbes nii nad järjestuvad ka. The Shield is DA BOMB.
Mackey ja Aceveda on nagu Kaval-Ants ja Vanapagan. Shane jälle võiks olla Trailer Parks Boys põhitegelane. See 45-aastane geelipeaga kutt on ka omaette tase - act your age plz. Esimesi episoode ei hakka võrdluseks üle vaatama, aga vuntsidega kolmas strike teami minioni näitleja on küll vahepeal märkamatult ära vahetatud.

Duck Soupi klassist huumorit saab alati kui strike team kuskile jookseb. Lihtsalt lambist. Lendavad tempoga kaamera vaatevälja ohkides ja puhkides sisse ja teevad punaste nägudega imestunud, vihaseid või kurbi grimasse. Gets me every time.

The Killing on päääääris hea. Samuti on tegemist maailma madalaimate häältega castiga. Naised räägivad nagu mehed ja mehed räägivad nagu lunarahanõudjad läbi voice masking filtri. Stoner-cop on segu Breaking Badi Jesse'st ja DJ Quallsist, väga tore poiss. Lou Ashby ja naisvõmmi suhe on ka hästi välja kukkunud.

Southland. Selline hectic kaameratöö mulle istub ja samuti see tänavatöö. Mitte vaadata, kuidas superhuman detektiivid kontoris mingeid niite kokku viivad. Paraku rookie-võmm, kes keskmes tundub olevat, muutus pärast avaepisoodi kuidagi liiga mr perfect-iks. Ja kuna ma Shane'i lollustega olen harjunud, siis mingid üdini head ja õiglased inimesed mind hetkel ei tõmba. Mida korrumpeerunum, seda parem.

Justified Speaking of which. Avaepisoodis nägin just ei kedagi muud kui oma homeboy-d Shane'i :D
Aga see piinlik deep dialoog ja peategelase wannabe dondraperlikkus. Screw this. Worst of the bunch.
Lõpulugu Miike Snow - Sans Soleil, kuigi hetke lemmik, ei suutnud ka mind kahest episoodist kaugemale tõmmata.
Kui ma tahan trailer trashi idiootsusi vaadata, siis ma vaatan Trailer Park Boysi. Kui ma tahan Walker - Texase korravalvurit vaadata... well pull the plug on me then.

Ahaa, Southlandi avaepisoodi lõpetas maailma parima bändi Fake Empire, mis pani ta algselt kõigist teistest kõrgemale. Ehk siis tegelikult üsna vanade sarjade puhul kuidagi väga palju asju klikkis mu jaoks. Aga nagu öeldud, perfektsus pole selle suve teema. The Shield tundub aga olevat.
lendav
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas Soprano » 12. Juuni 2011, 14:37

Pilt

lendav = 0ll 2 8)
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

PostitusPostitas CM-Girl » 12. Juuni 2011, 15:08

Bedlam 1x02
Modern Family 1x01
Being Human (UK) 1x02
Being Human 1x02
Breakout Kings 1x02
Monroe 1x02
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 12. Juuni 2011, 15:15

Community S01,E05-06

Ken Jeong (Y) (Y)
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas 0ll » 13. Juuni 2011, 01:46

Forbrydelsen 1x17-20

Viimane ports vaadatud. Sari liikus tõusude ja mõõnadega: kohati pisut veniv (aga mitte kunagi igav!), samas piisavalt põnevust, ootamatuid pöördeid ja paljastusi. Kujutan ette, et üks keskmiselt keerukas mõrvauurimine võib kulgeda sarnases tempos. Kaks kõrvalliini - perekonna lein ja räpased valimismängud - sulasid peateemaga kenasti kokku.

Piilusin ühe silmaga USA uusversiooni "The Killing" arvustusi ja tundub, et kriitikute esialgne suur vaimustus on asendunud tüdimustunde ja emategelase vihkamisega. Kuna oli plaan seda mõne aasta pärast vaadata (kui Taani originaal ununema hakkab), siis loodan, et probleem ei ole niivõrd sarjas kui inimeste vaatamisharjumustes. Ei tohiks unustada, et tegemist on "üks päev-üks osa" tüüpi seriaaliga. Ükskõik kui ebamugav leinav lapsevanem teleekraanil ka tunduda võib, on päriselu kindlasti hullem. Arvatavasti oleks "Forbrydelsen" suuremale osale inimestest veelgi tüütum vaatamine.

Minu jaoks oli kõige probleemsemad viimased osad. Esiteks kasutati 2 korda väga odavat võtet:
Spoiler :
nö surivoodi tunnistused. Samuti ei jooksnud minevikuroimad ja praegune lugu piisavalt arusaadavalt kokku (võimalik, et ei olnud ise piisavalt tähelepanelik). PÄRIS lõpp (stand-off) siiski pisut erinev sellest, millega harjunud oleme.

Sarja eriti tugevad küljed: kaameratöö & montaaž. Ei jäänud muljet, et tegijatel oleks just mingi üle mõistuse suur eelarve. See-eest kasutati äärmiselt osavalt pimedust ja varju, loomuliku valgustust. Otsiti alati huvitavaid kaameranurki ja lõigati see hiljem oskuslikult kokku. Tuju läheb kurvaks, kui kodumaist toodangut vaadata.

Järgneb minirant: olen näinud, kuidas siinmail asju tehakse. Sõidetakse objektile, kaasas üks kaamera ja tuulemikk, "vihmavari" ja moe pärast ka mingi 70 sentimeetrine peegeldi. Kui keegi midagi kapitaalselt p-sse ei keera, piirdutakse ühe võttega (mitu tegelast ühe kaameraga ühe nurga all korraga pildis). Lindid sõidutatakse stuudiosse ja lõigatakse väljast saadud materjal nö kontrollitud keskkonnas filmitud kraamiga kokku (kontrollitud keskkonnas kasutavad eesti profid tehnikat "kui sina räägid, filmin sind, kui tema räägib, filmin teda, kui toast lahkud, jääb kaamera sind saatma"). Monteerimisel loovus null, värvikorrektuur null - tulemuseks "Kättemaksukoerad" vms.
Ja kuna rahvas januneb emakeelse omatoodangu järele, kogub ka selline kräpp meeletud vaatajanumbrid. Orienteeruvalt 15% elanikkonnast (see on rohkem kui viiendik eestikeelsetest inimestest). Uuh...
"Riigimehed" proovis brittide tehnikat kopeerida. Tulemus küll suhteliselt kohmakas... kui ma ütlen suhteliselt, siis ma mõtlen suhteliselt brittidega, kohaliku kraamiga võrreldes oldi täiesti teises dimensioonis. Kõik muu piinlikult halb. Miks uus generatsioon noori ja andekaid(?) BFM lõpetajaid Eesti teleekraanidele ei jõua? Ei liigu piisavalt pappi ja minnakse otse välismaale või reklaamibüroodesse alkoholireklaame väntama? Või äkki teevad kõik ainult mängufilme, höh-höh...
Ranti lõpp

Forbrydelsen 1. hooaeg 8/10

---
Jolt, IlseV jt
Yeah, discussion! Discussions are awesome! (Bob's Burgersi Gene'i häälega, vaadake seda sarja)
Mina olin samuti üks nendest, kellele "Community" teine hooaeg rohkem meeldis. Samas mõistan täiesti ka neid, kelle jaoks esimene suhteliselt lineaarne, sissejuhatav (tegelasi tutvustav) hooaeg parem tundub.
Aga mulle tohutult imponeerib see teise hooaja ideede lennukus - mulle meeldivad osad, mis mulle isegi ei meeldi :) st imetlen ideed ja ambitsiooni (nt jõuluosa). Dan Harmon sai justkui paisu tagant välja, võib-olla olid algul ka stuudiopoolsed ettekirjutused pisut karmimad. Ausalt öeldes olen natuke mures, kui kauaks seda hoogu jätkub.
Jolt kirjutas:Ja karakteriarenduseks võetakse eraldi episoodid, mis on kuidagi oluliselt aeglasema tempoga kui kogu ülejäänud hooaeg.
Ei ole päris 100% nõus. Tegelased arenevad ka nendes spetsiifilistes (teatud žanri) episoodides, tihti rohkem kui nendes "rahulikumates". Kas või see laumängu episood. Või mu selle hooaja kahes lemmikosas, millel mõlemal on oma kindel shtick: Cooperative Calligraphy kui ultimate bottle episode ja Critical Film Studies kui austusavaldus kahele klassikule.

Muide, AV Clubis on megaintervjuu sarja looja Dan Harmoniga. Lõppenud hooaeg võetakse episoodhaaval põhjalikult läbi: 1 , 2 , 3 , 4
1. Ma ei suuda meenutada, kas olen kunagi veel isiklikumat ja avameelsemat intervjuud lugenud
2. Harmon põleb ja kulub täiskiirusel (kui see kõik tõele vastab), tegelikult pisut häiriv lugemine

Mul on kahtlane tunne, et kogu see "Community" jutt peaks siin teemas olema. Järeltulevatele põlvedele või nii...

Soprano kirjutas:lendav = 0ll 2 8)

Challenge accepted :)
Soojad ilmad selleks korraks läbi, vaatan ja arvustan suvesarjade piloodid ära (pigem siiski mitte, klippide põhjal tunduvad kõik kohutavad)
Fact is, the law says you cannot touch! But I think I see a lotta lawbreakers up in this house tonight...
Kasutaja avatar
0ll
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas lendav » 13. Juuni 2011, 20:30

The Killing

4ndast episoodist 10ndani oli sweet ride, kõik oli tuntud headuses. Kuna ma oma tarkusega arvasin, et 11-s episood on ehk juba hooaja viimane, siis jäin huviga ootama, kuidas nad kogu selle jama nii kiiresti kokku sõlmivad.

ahahAHAHAHAHAHA, aga see ei olnud hooaja lõpuepisood. nop, see ei olnud üldse The Killing isegi.
perception IS reality! Laadisin alla The Killingu, arvasin, et vaatan The Killingut, nägin paari tuttavat näitlejat, aga tegu ei olnud The Killinguga. Kuidagi olin sattunud vaatama Pineapple Expressi remake'i. Nii mõttetut filler episoodi ei näe tavaliselt sarjades enne neljandat või viiendat hooaega, kus mingil hetkel A-LA-TI tuleb kas üks time-travel episood, ufode episood, flashback episood, clipshow episood vms. Xena või X-Files, vahet pole.

Skript oleks nagu kohvipoisi kirjutatud. Ja siin saigi saatuslikuks see üks päev-üks episood reegel ja püüe reaalsusele. Tõesti, ordereid ei saa ühe telefonikõne järel 5 minutiga, nendega läheb ilmselt aega. Meenutades The Wire't, siis tuttav kohtunik on must-have, et sarja tempot üleval hoida.

The Shield-iga vähe paralleele tõmmates. Siis küll mul oli hea meel, kui see häiriv prost sarjas otsa leidis. Rõõmustasin siiralt, et kõige nõrgem kõrvalliin ära killiti. AGA järgmine päev, kui jätkasin The Shieldi asemel The Killinguga, oli pereema õest saanud SEESAMAprost. Neli osa sai ära vaadatud, kordagi seda märkamata. Kuidas see võimalik on, is beyond me.

Ei imesta, et The Killingu pereema kõige ebameeldivam on. Samuti on mul natuke kahju sellest näitlejannast. Typecasted to da max. Sest selline kurbvihane grimass on ikka aastatepikkuse Lamarcki evolutsiooni tulemus. Kujutad ette seda näitlejat meeldivalt naeratamas? nobody can. bitch be pissed all day, every day.
lendav
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas Garli » 13. Juuni 2011, 23:14

Tahtsin just eile The Killing'i 11. episoodi kohta sama asja kirjutada. Jube igav filler ikka. Ootan juba lõpplahendust.

The Confession 1x01-10
Pilt
Kümneosaline (igaüks 6-9 minutit pikk) veebiseep. Põhimõtteliselt lugu siis selline, et Kiefer Sutherland mängib palgamõrvarit, John Hurt preestrit ning kogu tegevus leiab aset ühe kiriku pihikambris, välja arvatud flashbackid. Väga hästi kirjutatud-lavastatud-teostatud-jms + väga head näitlejatööd. Episoodid on väga lühikesed, mingeid venimismomente ei teki ja iga sekund on huvitav. Lisaks on selles üks stseen, mis oli põhimõtteliselt nagu mõni badass Jack Baueri piinamisstseen "24"-st, ainsa erinevusena see, et The Confessionis oli see stseen R-ratingu vääriline. Aa, ning seriaali muusika autoriks Sean Callery "24"-st. Et kõik kohalikud "24"-sõbrad võiksid pilgu peale heita. Approved!
9/10

Game of Thrones 1x05-06
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hint » 13. Juuni 2011, 23:27

Garlile ja lendavale jätkuks mainin, et The Killingu tänane 12. osa oli see-eest vägagi tempokas ja põnev. Ja see 11. off day filler ep mind omamoodi isegi köitis.

Ja GoT'i episoodide lõpud ajavad mind lihtsalt HULLUKS
Kasutaja avatar
hint
Eliit

PostitusPostitas adi » 14. Juuni 2011, 00:46

Treme teine hooaeg episoodid 1 kuni 6

Katrina järgne New Orleans oma murede ja rõõmudega. Elu hakkab vaikselt linna tagasi tulema ning meie peategelased teavad mõnikord juba rohkem kui päev korraga mis kaardid saatus neile kätte mängib.

Pilt

Anyway, ei hakka pikemalt sisu seletama kuna neile kes pole asjaga tuttav on seda võimatu pelgalt tutvustava tekstina maha müüa (kujutan ette, et enamik teist kaotasid tähelepanu juba minu esimese lõigu ajal).

Aga David Simon (Wire, Generation Kill) pole TV kunn ilmaasjata. Nii mitmetahuline, ausalt vahetu, klisheevaba pilguheit ühele ameerika suurimale valupunktile ei saagi vist tulla kellegi teise peast.

Pilt

Ning loomulikult muusika* ... kuidas see on integreeritud sidumaks kogu lugu (mõnes 60 minutilises episoodis on cirka 15 puhast muusikat - jazz. hiphop, blues, kantri), see on nii võrratult hea.

Pilt

* - puudub igasugune taustamuusika nagu kõikides Simoni projektides, muusika on ainult see mida tegelased ekraanil esitavad
Kasutaja avatar
adi
Ristiisa
Ristiisa

EelmineJärgmine

Mine Telejutud

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline