Natuke pikem jutt... "Office" ja "Parks & Recreation" viimased hooajad. Tegelikult oli juba mõlemast üle poole nähtud, aga vaatasin algusest peale ära...
Office - ma ei ole nõus negatiivse(ma) vastukajaga, mida see hooaeg on saanud. Endiselt tegutsevad vanad head tegelased, keda on püütud pisut värskendada ja minu arust pole selles midagi halba. Ainus asi, mis täielikult ei toiminud oli Kathy Bates'i tegelane. Pankrotioht, ülevõtmine, Sabre, Gabe ja printerid olid teretulnud liinid. Meeldib elule restardi teinud kaabu ja fotoaparaadiga Ryan (
Woof!). Erin on lihtsalt
VÕRRATU ja teda kehastav Ellie Kemper tundub sama lahe (nii palju kui intervjuusi näinud). Meeldib, et see on endiselt ainuke komöödia, mis pakub konflikti ja tõeliselt piinlikke olukordi ("Scott's Tots", Pami ema jm)
Ilusad pulmad, lahedad wtf kohad (
"In Japan, heart surgeon. Number one. Steady hand...")
Ehk siis endiselt väga hea, kindlasti parem kui kõik sellel hooajal debüteerinud komöödiad
"Office" on väga hea, aga
Parks and Recreation on fantastiline. Niivõrd terav ja täpne dialoog (mõne osa võib otsast lõpuni headeks tsitaatideks lahti harutada) + kerge impro, suurepäraselt kirjutatud tegelased. Loodud põhjalik ja veider "taustasüsteem" - Pawnee meedia, ajalugu (seinamaalingud FTW), linnavalitsuse tegemised jne. Isegi koduleht on olemas -
City of Pawnee 
Ron Effing Swanson oli algusest peale täielik kunn, aga minu jaoks on üllatav, kui lahedaks tegelaseks kujunes Andy. Sellise tola mängimine pole sugugi lihtne, nii et Chris Prattile tunnustus. Amy Poehler on mulle alati natuke ärritavalt mõjunud, aga tema tegelaskuju ei saa mitte meeldida - iga omavalitsus peaks ühe sellise muretsema. Aziz omas elemendis, lahedad külalisrollid. Kõik toimib.
Paljud peavad teise hooaja kvaliteedihüppe suurimaks põhjuseks Leslie (ja Andy) tegelase tuunimist. Arvasin ise samuti, aga vaatasin uuesti ära ka esimese hooaja ja tegelikult mingit olulist muutust ei olnud (vähemalt niipidi vaadates ei suuda tuvastada). Samas tundus avahooaeg nüüd palju parem kui esimesel korral...
Hooaja lemmikstseen: 9. osa seinamaali esitlusel - Poehler & Co improvisatsioon ja nässuläinud võte (mis ikkagi sisse jäeti)
Soovitan soojalt!Leidke pildilt kaks swansonit: