See oli jälle üks keerulisemaid kategooriaid, sest olen jõudnud arusaamisele, et mulle ei meeldi enam huumor. Õigemini on mind päriselt naerma ajavate naljade osakaal televisioonis muutunud nii väikseks, et tundub mõttetu ajaraisk neid üldse teha üritada. Parimal juhul mõtlen "
funny" (nagu mingi Forzelius - olen enam kui kindel, et keskmine päev Forzeliuse ajus näeb välja umbes selline: "til kek federer funny dno wut quiz") ja kõik. Siiski-siiski, tuleks ära märkida, et enamus lõpphääletusele jõudnud sarjadest on mul nägemata - eelkõige seepärast, et mul on nende osas tugevad eelarvamused kuni mõõdukas põhjendamatu viha. Näiteks "Rick and Mortyt" vihkan südamest, kuigi pole elu jooksul ühtegi selle osa näinud, aga Redditi
<Rick and Morty fännid>
me oleme lihtsalt paremad inimesed, kui kõik teised, sest "Rick and Morty" vaatamine nõuab 4-kohalist IQ-d <teised inimesed>
"Rick and Morty" fännid arvavad, et nad on targad, kuigi tegelikult ei ole nad seda mitte <teised teised inimesed>
domineerin vaimselt mõlemad eelnevat grupeeringutdiskussioonid on muutunud nii väsitavaks, et see niigi puudulik huvi on nüüdseks negatiivsed pöörded võtnud. Lisakaaluks on mul "Communityst" retrospektiivis üsna
pretentious "viskan kuhjaga filmiviiteid sisse, mis teeb minust nagu parema inimese, sest filmiviidetest aru saamine pole igale matsile" tooniga ebameeldiv maik tekkinud, nii ei suuda ma ka Dan Harmoni suhtes enam teab mis suurt usku üles näidata. Võimalik siiski, et eksin kõiges, aga seda pole õnneks kunagi tõestada võimalik (sest vaevalt ma kunagi "Rick and Mortyt" vaatama vaevun).
Aga läheme siis minu tänavuste nominentide juurde, millest kõigepealt tooksin välja nominentide nominendid ehk põhimõtteliselt komöödiateks liigituvad sarjad, millel veel silma peal hoian:
- "Saturday Night Live" - Cast'i hulgas on küll üsna palju minu jaoks sümpaatseid liikmeid, aga heade sketšide ratio kipub viimasel ajal olema kuskil 1:ülejäänud, kui sedagi.
- "Last Week Tonight with John Oliver" - Kui ma selle paar aastat tagasi avastasin, olin enam-vähem kindel, et tegu on parima asjaga, mis teleajaloos juhtunud on, sest pakkuda samaaegselt esmaklassilist huumorit JA uudiseid, tundus mulle enneolematu saavutus (jajah, tean, et tegelikult on sarnases formaadis saateid üksjagu). Praegu mõjuvad aga suurem osa sealsetest naljadest lihtsalt väsitavalt ja kõiki neid maskotte vihkan südamest (fuck off, Mr. Nutterbutter).
- "The Good Place" - Üks minu esitatud nominentidest, kuna sellel tundus olevat kõige suurem potentsiaal lõpphääletusele jõuda. Kuigi "The Good Place"-i ma ka otseselt väga naljakaks ei pea - vähemalt selles vanas heas ROFLMAO tähenduses - siis üsna mõnusa vibe'iga sari sellegipoolest.
- "Back" - Ja viimaks jõuame kuhugi, kus minu meelest looduslikes oludes päriselt eksisteerivat huumorit leidub - Robert Webbi ja David Mitchelli juurde. Selline kuiv must huumor töötab minu jaoks kõige paremini ja Mitchell&Webbi duo on selle harrastajatest siiani üks deliver'damavaid. "Back" küll päris "Peep Show" tasandile veel ei küündi, aga on vähemalt kuhugi teel. Ära võiks märkida ka David Mitchelli "Upstart Crow", mis on tüübilt oma üle võlli naljade ja laughtrack'iga küll rohkem briti klassikaliste sitcom'ide suunas, aga naljad on sellegipoolest tihti üsna täpsed ja teravad.
Teemasse: Each Radiohead album described with Peep Show. Kuna ma Radioheadi kunagi eriti kuulanud ei ole, siis akuraatsust hinnata ei oska, aga tundub sellegipoolest naljakas. Soprano võib kommenteerida, kas see seda ka päriselt on (kuigi ega ma tema huumorimeelt ka 100% usalda).
Võimalik, et kõige naljakam praegu jooksev sari on hoopis "Kuuuurija", mis näeb välja nagu uuriva ajakirjanduse edukas paroodia, aga kahjuks vist pole seda. Hääle andsin
"The Good Place'ile", sest vastasel juhul läheksin ilmselt
bad place'i.