Hääletades oli veel lausa 3 minutit varu. See oli kahtlemata
kõige raskem kategooria minu jaoks.
Hääletamise ajaks ma ei jõudnud läbi kuulata ainult GotG score'i, kuid nagunii enamus mõtlevad selle filmiga seoses Awesome Mix Vol.1 peale ja see on ka põhjus, miks ma selle soundtracki enda lõplikust valikust välja jätsin. Tahtsin valida ainult originaalse filmimuusika vahel ehk lõplik valik käis mul
Whiplash'i,
Gone Girl'i ja
Birdman'i vahel. Mark Mothersbaugh' Lego Movie score on über-energiline ja palju "trancelikum" kui ma mäletasin ehk see langes valikust ära, kuigi "Everything Is Awesome!!!" on ikka

.
Otsustasin
Whiplash'i kasuks mitmel põhjusel, mis on nii muusikalised kui muud.
- Jazz-muusika pole olnud kunagi minu teema, ent Whiplash pani mind seda uues valguses nägema. Mitte et ma nüüd iga päev džässi kuulaks, aga selle soundtrack sobib nt. hästi lauamänguõhtu taustaks (testitud) vms.
- Whiplash tegi ühe loo põhjal paremat Birdman'i kui Birdman. Drum & Drone meeldis mulle pisut rohkem, kui ükski Birdman'i trummitamine. Huvitav, et sel aastal oli 2 filmi, kus olid olulisel kohal trummid.
- Mitte-muusikaline põhjus: Whiplash > Gone Girl > Birdman. Kuna Gone Girl paneb aasta filmi kinni, siis kulus Whiplashile siin hääl ära. Osaliselt on see ka J.K. Simmons'i saamata jäänud nominatsiooni eest.
P.S. Kui Whiplash'i siin valikus poleks, siis ma valiksin Gone Girl'i, sest Trent on talent!