Võib ju proovida...
This Is Spinal TapRock + documentary = rockumentary =

. Üldiselt kõik filmid (rock)muusikast on minu maiuspala, eriti dokumentaalid. Muusikalid nii väga ei tõmba, kuid näiteks
The Rocky Horror Picture Show ja
Dr. Horrible's Sing-Along Blog ruulivad.
The School of Rock'l on südames soe koht ja siis on veel
Scott Pilgrim vs. the World, mis on täiesti teisest maailmast (pun intended) ja jutt mõneks teiseks korraks...
P.S. Äsja ilmus dok.
All Tomorrow's Parties, mida juba erutusest veidi läbi kerisin.
Into the WildVõi ükspuha milline eluloofilm:
A Beautiful Mind,
Man on the Moon,
Schindler's List,
Walk the Line (mis sobiks ka eelmisesse punti) jpt. Ega siin paremat selgitust polegi, kui mind lihtsalt huvitavad inimeste elud, kuigi need on filmides muidugi üledramatiseeritud jne. Mõne filmi puhul olen alles lõpus avastanud, et on tõsielul põhinev ja siis on mind=blown, kusjuures Into the Wild oli üks neist, kui mälu ei peta. Dokumentaale vaatan muidugi ka suure huviga.
P.S. Kui
Forrest Gump oleks biography, siis oleks mu #1 film.
GoodfellasKäib eluloofilmide alla, kuid tahan eraldi panna. Pealegi see katab mu maffiafilmide kiiksu. Igatahes Goodfellas tuli, nägi ja võitis. Film mõjutas mind noorena niivõrd palju, et pärast esimest vaatamist istusin arvuti taha ja hakkasin...
wait for it... stsenaariumit kirjutama. Esimesest paarist lausest ma muidugi kaugemale ei jõudnud, aga vot milline mõju.
P.S.
"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster."Monty Python and the Holy GrailMa VAJAN komöödiaid.
P.S.
"NI!"Back to the FutureFilm(id), mida mäletan lapsepõlvest kõige rohkem. Mäletan selgelt seda pettumust, kui pärast teise osa lõppu tuli ekraanile
To be continued, kuid nad ei näidanud telkus kunagi kolmandat osa

ja nii oli mitu korda.
P.S. Kell on palju...
Ups, saigi juba 5 täis.
Pulp Fiction,
Fight Club,
Matrix (1),
LotR,
TGtBatU,
Eternal Sunshine of the Spotless Mind ja kõik teised, mis hetkel unustan.