Kui teatavaks tehti, et Marc Webb "Spider-Man'i" uusversiooniga tegelema hakkab ja IMDb daily poll'is selle kohta arvamuse avaldamisel naljatlevalt üks võimalikke variante oli, et varsti võib "Spider-Man'i" Sundance'i filmifestivalil näha, siis noh.. "Griff the Invisible" ongi just sedalaadi "superkangelase" film, mis mõnel indie filmifestivalil ekraane vallutada võiks.
Film on siis "True Blood'i"
spin-off, milles võib näha, kuidas Jason Antonia Gavilán de Logroño mingil põhjusel välja on vihastanud ja nõid siis otsustanud sama karistuse kasuks, mis Ericulegi osaks langes... ehk Jason ei mäleta, et ta keskoolis populaarne jalgpallur oli (sest mis saaks olla hullem karistus, kui keskkoolis mitte-populaarne olemine??? ja Antonia teab seda!!! ). Niisiis arvab Jason hoopis, et teda on terve elu teistmoodi olemise pärast taga kiusatud... ja et ta on austraallane... ja superkangelane!!!
Kusjuures esiti oli üsna raske aru saada, et tegu just
Austraalia filmiga on, sest:
1) filmis pole ühtegi kängurut
2) filmis pole ühtegi krokodilli
3) filmis ei uju EGA surfa keegi
Kuigi järelemõeldes teatud sarnasusi näiteks "The Black Ballooniga" võis leida küll: mõlemas peab üks vend enda pisut
erilise teise venna eest hoolt kandma (või vähemalt arvab, et peab).

Muidugi ei puudunud "Griff the Invisible's" kerge johnny/tommywiseaulik moment... aga olgem ausad, kuna "The Room'i" 21. sajandi filmi üheks nurgakiviks võiks nimetada, siis ei saa ju pahaks panna, et iga lavastaja tahab tükikest geniaalsust ka enda teosesse sisse põimida... kuigi loomulikult ei kuku see neil üldjuhul pooltki nii hästi välja kui vanameister Wiseaul.

Lisaks tekkis tõsine kahtlus, et filmi loomisel oli üks põhilisi konsultante mu füüsikaõpetaja, sest enam-vähem iga Melody välja öeldud lause oli nagu tema tsitaatide ette lugemine...
Kokkuvõttes võib öelda, et "Griff the Invisible" oli täitsa armas film, mis tegelikult meenutas mulle paljuski
"Adamit" - kuigi olen üsna kindel, et Griffil Aspergeri sündroomi polnud... vist.
8 points for Griff... the Invisible!