Viimane vaadatud film! (mis puudub FV andmebaasist)

Sobiv koht arutlemaks filmidest, andmaks edasi soovitusi jms.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas null » 12. Detsember 2007, 21:39

Ex-Drummer. Väga hea film. Hea huumor ka.
Kasutaja avatar
null
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Peata Ratsanik » 12. Detsember 2007, 21:46

3:10 Yumasse - Võrratu katse vesternižanris tõestab, et James Mangold tunneb asja ja nii tabab ta vanade vesternide hõngu, ent siiski kaasaegsema stiilikäsitlusega. Ilmselt ei ole teos küll piisav, et elustada tervet žanrit ja ilmselt ongi see hea, sest pärast sellist maiuspala, eriti vesternižanri austajaile, vaevalt et sama häid ekraaniteosed trobikond tuleks. Vesternižanr oligi ju kängu jäänud ning see film on esimene parem vestern, mida tean pärast Clint Eastwoodi "Armutut" (1992).
Tegelaskujud on kõik hästi ja iseloomulikult välja kirjutatud ning Christian Bale`i kehastatud vaene farmer Dan Evans ning Russell Crowe poolt meeldivaks mängitud sarmikas jõuguliider Ben Wade peavad filmi lõpus maha väga omapärase meelekindluse ja tahtejõudude võitluse, milles leidub kaasahaaravat pinevust ja teatud sorti nukrameelsust, eriti siis kui need kaks selle ohtliku olukorra tooni muudavad. Samas oli lõpp jällegi küllaltki etteaimatav. Kõrvalrollides olid meeldejäävad Peter Fonda vana ja ülbe macho-legendi rollis ning Ben Foster kehastas Wade`i jõugu pealehakkajamat liiget, kes paistis nautivat inimeste tapmisi.
Hea stsenaarium ja head näitlejad muudavad filmi nauditavaks!
Peata Ratsanik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Shotgun » 13. Detsember 2007, 02:37

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
Vahepeal ma mõtlesin, et täielik koopia 2003 aasta versioonist, aga siiski mitte. Palju oli aga paraku sarnasusi, liigagi - kui tegemist The Beginninguga, siis oleks võinud ikka rohkem näidata selle perekonna kujunemislugu jne. Osad küsimused said vastuse ka muidugi, nt kuidas Monty jalad kaotas ning miks Leatherface oli just selline nagu ta oli.
Huvitav, päris palju on hakatud tegema igasuguseid beginninguid viimasel ajal - Hannibal, Batman, Texas. Vaatab, millest veel tehakse.
Kasutaja avatar
Shotgun
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas KiiZ » 13. Detsember 2007, 08:15

hills have eyes'ist kavatseti ka teha vist.
Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Peata Ratsanik » 13. Detsember 2007, 21:08

Chinatown - 70-ndate kullafond ja Roman Polanski parim film, vähemalt minu silmis. Muidugi lavastaja visioon ei ole midagi väärt ilma hea stsenaariumita ja Robert Towne`i käsikiri on tõeline maiuspala. Väga hästi tsiteeritav ja silmatorkav. Oscar tuli igati teenitult, sest antud käsikiri kuulub minu meelest läbi aegade parimate hulka.
Ja millised näitlejad ekraani hõivavad - jack Nicholson muudab iga stseeni huvitavaks, tema kohalolu ja J.J. Gittese isiksus ekraanil ei luba hetkekski vaatajal igavuse käes vaevlema hakata. Gittes on üks iseloomulikemaid ja põnevamaid eradetektiive, keda kinoajalugu on näinud. Faye Dunaway toob filmi sellele paraja koguse naiselikkust ja glamuuri ning ka võluvat müstilisust. John Huston sobib oma rolli nagu valatult - kedagi teist ei kujutakski Noah Crossina ette.
Filmi sisu on samuti paeluv ja üllatusterohke ning traagiline ja tähenduslik lõpp on kindel lisaväärtus!
Teos on kindlasti igale filmihuvilisele rangelt kohustuslik!
Peata Ratsanik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hau » 13. Detsember 2007, 22:39

THERE WILL BE BLOOD

There will be an Oscar for Daniel-Day Lewis. Ma olin selles kindel enne filmi nägemist ja olen veel veendunum peale nägemist. Ja kui ei saa, siis ma ei tea mis Akadeemial viga on. Kui iga parema rollisoorituse kohta räägitakse, et näitleja on kui rolli valatud ja mitte keegi ei oleks paremini teinud, siis parim tõestus selleks on vaieldamatult DD Lewise Daniel Plainview. Ta nägu ja välimus on juba selline, nagu ta oleks päriselt 19. sajandi lõpust pärit. Ja kuidas ta veel räägib.. hindamatu. Juba trailerites iga ta lausutud sõna on kuldaväärt. Ta kannab PT ja Sinclairi dialoogi ette nagu Sam Jackson QT oma. Lewis tegi lihtsalt väga nauditava esituse, et raske on nii ahnet ja õelat inimest pahakspanevalt vaadata. Vahepeal ta otsekohesus ja tõsidus on isegi naljakas. Plainview jättis väga elukogenud mehe mulje. Mis muudab ta näitlemist veel paremaks on fakt, et ta ei ole mingi staar, keda näeb iga päev lehes näed ja kes teeb aastas 3 filmi. Ta teeb filme iga mitme aasta järel ja kui teda uues filmis näeb siis peale selle, et ta on täielikult muutunud selleks tegelaseks, ei võta teda kui näitlejat vaid kui seda kindlat tegelast. Mulle meeldis Plainview isegi rohkem, kui Bogarti Dobbs või Wellesi Kane. Põhiliselt selle pärast, et vanasti lihtsalt näideldi, aga Lewis on täielik metoodik. Ja palju coolim.

PTA on kahes varasemas põhiteoses(Boogie, Magnolia) pidanud taltsutama üle kümne staari korraga, aga nüüd võttis ette ainult ühe näitleja, kes polegi õigupoolest staar. Sisu poolest pole siin palju tegelasi ja mitmeid sisuliine, aga ilmselt Lewis oleks teised oma sooritusega ära söönud, kui üldse olekski olnud mõni suurem täht ta kõrval. Aga filmis on PTA talenti väga palju tunda. Igast küljest profesionaalne film. Ta on Robert Elswitilt nõudnud väga laia ja kulunud pilti. Montaaž ja jutustus ei ole kõige traditsioonilisem. Näiteks alguses vist 15 minutit ei öelda ühtegi sõna. Väga palju pikki võtteid ja laseb tegelastel rahulikult stseeni sulanduda, mitte ei lõika kiirelt ära. Jonny Greenwoodi muusika on väga hea. Ebaharilikke ja mõnusaid instrumente kasutav helirada on väga meeldesööbiv. Kõrvaltegelased täidavad ka oma ülesandeid oodatult hästi.
Stsenaarium mulle filmist nähtu põhjal meeldib. Ei ole selline mingil kindlal lühikesel ajal toimuv vaid on jaotatud mitme kümnendi peale laiali. Hoiab head aeglast tempot. Laseb imbuda. Lõppu ei taha spoilida, aga ma olin üllatunud. Otseselt ei ootanud ma midagi magnolialikku, aga arvustustest jäi mulje nagu midagi grandioosselt suurt tuleks. PTAlik vaikne ent kaval lõpp, natuke ootamatu.
Oscarid ma annaks Danielile, PTAle, filmile, muusikale, montaazile ja kaamerale. Aga kahtlen, et parima filmi Oscari saab, sest see pole Akadeemia maitse.
Ma soovitan seda neile, kellele meeldib traileri põhjal nähtu ehk PTA, DDLewis, tõsine sisu ja suurepärane tehniline teostus ja nt Treasure of Sierra Madre, Citizen Kane. Superkangelasi siin pole, lihtsalt üks ahne ja õel inimene.

Mul on see igatahes selle aasta lemmikfilm ja Plainview läheb läbiaegade lemmik tegelaste sekka. Viimaste aastate parim film.

Lõpetuseks tükike selle aasta parimat dialoogi:
Are you an angry man? Are you envious? Do you get envious? I have a competition in me; I want no one else to succeed. I hate most people. There are times when I I look at people and I see nothing worth liking. I've built up my hatreds over the years little by little. I see the worst in people. I don't need to look past seeing them to get all I need. I want to earn enough money I can get away from everyone. I can't keep doing this on my own, with these... people.
hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 13. Detsember 2007, 22:44

Mul on viimane vaadatud film: Equilibrium...
Selline stiilne ja head näitlejad ka veel...
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas null » 15. Detsember 2007, 00:39

Täna sai vaadatud: Bad Taste(1987), Black Sheep(2006) ja Hot Fuzz(2007). Päris head filmid kõik, eriti veel must lammas.
Eile vaatasin veel Punk's Not Dead(2007). Üsnagi igav dok. film oli.
Kasutaja avatar
null
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Shotgun » 15. Detsember 2007, 04:23

Täna siis:
Der Untergang (Downfall) - mis seal ikka öelda, korralik kvaliteetne ajalooline film.

The Texas Chainsaw Massacre (1974) - 2003. aasta omast kindlasti igavam. Esimesed pool tundi pmst võiks üldse välja jätta või vähemasti lühendada saaks seda kõvasti. Teise poole tunni jooksul said 4 tegelast 5st hops-hops surma niimoodi, et ei pannud tähelegi. Ning ülejäänud poole tunni jooksul ei saadud siis ühest tüdrukust lahti. Räigelt palju röökimist-kisamist-uilgamist-pasundamist.. vaadata polnud midagi, rõhutatud oli ainult kuulmiselunditele.
Imestan ainult seda, et kuna tegemist on ikkagi karmi filmiga, et siis viimane tegelane sai kuidagi eriti lahjalt minema sealt.
Siiani vaadatud 1974nda, 2003nda aasta versioonid ning ka The Beginning - arvan, et Beginning on ehk parim siiani.., aga 2 osa veel vaadata siiski.
Kasutaja avatar
Shotgun
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Priit » 16. Detsember 2007, 11:02

Black Christmas 2007. :?
There was a HOLE here. It's gone now.
Kasutaja avatar
Priit
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas KiiZ » 16. Detsember 2007, 11:40

Hitman - üsna pask. Mõnele vb meelelahutuseks kõlbab, aga ma eelistan teistmoodi meelt lahutada. Samas visuaalne pool oli täitsa hea ja üks meeldejääv kild oli ka, midagi meenutada vähemalt.
5/10
Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Mihkel » 16. Detsember 2007, 14:55

"How to Marry a Millionaire" 6/10

Mõnus humoorikas film.
Kasutaja avatar
Mihkel
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Shotgun » 17. Detsember 2007, 03:34

1) Last House on the Left
2) National Treasure
Kasutaja avatar
Shotgun
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Shotgun » 17. Detsember 2007, 05:30

Sain siin inspiratsiooni ja vaatasin ära 1974-nda aasta Black Christmasi. Täitsa vaadatav. Film mõjus oma ehmatusstseenide ja võigaste helidega. Hoidis pinget lõpuni üleval.
Kasutaja avatar
Shotgun
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas _eesti999_ » 17. Detsember 2007, 16:00

Viimase nelja päeva jooksul ära vaadatud filmid:
1) Üksinda kodus 2
2) Vanad ja kobedad saavad jalad alla
3) Mägedel on silmad 2
4) Ahvide planeet
5) Kariibi mere piraadid: maailma lõpus
Kasutaja avatar