Postitas Forzelius » 10. August 2008, 11:57
Tegin siis endaga jälle personaalse filmika.
1. From Hell
2. Sideways
3. Robocop Director's Edition
4. Chain Reaction
1. From Hell - tohutult ilusa montaažiga ja sünge atmosfääriga põnevik ühest legendaarsemast sarimõrvast Jack the Ripperist. Peaks ütlema, et kuigi ma Deppi austaja ei ole (Ta on hea näitleja, kuid lemmik ei ole.), siis siin filmis ma kaevasin tema tegelaskuju täiega. Vinge oopiumisõltlasest politseinik, kes üritab lõbunaisi päästa kohutava rappimise käest. Just see tume ja kuigi 1888., siis vägagi futuristliku mulje jätnud London. Paningi sarnasusi tähele V for Vendettaga ja mis siin imestada - mõlemad Alan Moore'i graphic novelil based on. Thumbs up minu poolt sellele - 8,5/10
2. Sideways - kahtlemata õhtu parim film. Vapustavalt hea dramedy, mille iga minuti ajal mõtlesin, et see film on nii kuradi hea ja miks selliseid rohkem ei tehta ja miks see varsti juba läbi peab saama. Haigelt rahule jäin. Miks? Esiteks meeldivad road-movied, kus on draama/komöödia elemendid hästi välja mängitud. Näitlejatöö mõlema meespeategelase poolt oli super, et mitte öelda superb. Ei saa aru, miks ei saanud nominatsiooni Paul Giamatti, kes obvioosselt tegi oma elu rolli. Thomas Hayden Church oli samuti nauditav karakter. Siin filmis on tõesti komöödiat ja draamat väga heas koosluses. Kahtlemata parim dramedy, mida ma oma elu jooksul näinud olen - 9,5/10
3. Robocop Director's Cut - peab ütlema, et olen uhke, et selle DVD ostsin, sest kuigi ma Verhoeveni tööga eriti tuttav ei ole, siis ta jättis mulle täitsa hea mulje. Varem olen temalt näinud ainult Starship Troopersit ainult, kuid tean, et tal on häid asju veel. Samuti meeldis story ja kujutan ette, kuidas kõik väikesed 13-aastased poisid aastal 1987 oma vanematelt taskuraha nurusid, et robotvõmmi seiklusi kinno vaatama minna. Meeldis samuti see paha robot, mis talle vastu oli pandud (tema avastseen oli ka naljakas imo), kuigi naljakas oli see koht, kui too trepist alla kukkus. Futuristlik Ameerika oli ka minu maitse ja kui järjed kuskilt ära sebin kunagi, eks siis vaatan neid ka - 7/10
4. Chain Reaction - olin seda korra poolikult telekast näinud. Algust ja lõppu that is. Keanu Reeves sobib oma thewatcherliku soenguga väga hästi teadlaseks, kelle kaela üks teatud süüdistus lükatakse. Samuti suudab Brian Cox taaskord ühte väärastunud rahahaid mängida. Ta ainult bad guy rollidega särabki viimasel ajal. Muidu film midagi erilist ei olnud samal aastal Speediga väljatulnud võrreldes. Kohati tikkus uni peale, kuid magama siiski ei jäänud ning pool kaheksa hommikul ka sellega lõpetasin. Chain Reaction - 6,5/10