Suur tänu positiivse tagasiside, vastuste ja lõbusate kommentaaride eest. Esimesest voorust võttis osa 12 inimest - piisavalt suur number, et mängu jätkata. Loomulikult võivad mänguga liituda ka kõik need, kes esimesest voorust eemale jäid.
Esimese vooru õiged vastused ja mängijate kommentaarid (lingid viivad youtube'i)
1.
Gladiator (Hans Zimmer - Honor Him)pakuti ka: Titanic
Vastust teadis
7 mängijat 12st, jäi "lugude arvestuses" teisele kohale. Ise hindasin selle loo populaarsust pisut üle. Tegelikult lihtsalt kerge variatsioon filmi kuulsaimast palast "Now We Are Free".
ZeMonsta: Äraarvamisega läks oodatust kauem. Mõtlesin, et "ah, 1. on kindlasti maru kerge", aga vaata kuradit, pusisin tükk aega. Otsa andis kätte loo kangelaslikkus ja asjaolu, et sa selle esimeseks paigutasid. Järelikult pidi olema väga tuntud ja EPIC film - ja no sealt edasi oli Hans Zimmer juba loogiline jätk.
Rassu: kui üks õigesti läks, siis on tore.
JazZ-: Kuna üldiselt olen ma muusika ja kõikide selle alamhulkade suhtes üsna suur võhik, pidin selles voorus (ja ilmselt ka kogu ülejäänud mängus) rakendama vana head "mis pilt tuleb seda lugu kuulates silme ette" tehnikat (ehk taaselama enda keskooli muusikatunde).
Sellist pühaliku vibe'iga muusikat kasutatakse ainult kombinatsiooni "higised mehed + keegi sureb/jõuab sõjast koju/vehib mõõgaga" juures. Pole "Gladiatoorit" kordagi näinud, aga võin umbes 2 euro peale kihla vedada, et vähemalt pool tegevusest toimus samal ajal slow-mo's.
mina:
Spellbound: Gladiaatori OST-ilt tean ainult ühe loo nime peast ehk siis see kõige tuntum "Now we are free". Ilma kontrollimata oleksingi selle vastuseks jätnud, kuid kui jätsin loo poolt tekitatud tundepuhangu kõrvale, kontrollisin ikka üle ja "Honor him" peab olema õige. Nägin Gladiatorit esmakordselt VHS-ilt xD ja edasine on juba ajalugu.
Level: Oeh, võttis kohe silmad märjaks.
2.
Fringe (J. J. Abrams - Main Theme)pakuti ka: Edward Scissorhands, Harry Potter
3/12. Millegipärast arvasin, et sellel sarjal on suur fännibaas. Ise ei vaata, aga armastan muusikat.
ZeMonsta: Paari episoodi olen näinud, seega viisijupp oli tuttav.
JazZ-: Raudpoltjolt tean seda ja võin isegi ilma professionaalse sensitiivi juurde pöördumiseta väita, et vastuse avalikustamise järel, virutan endale käega vastu pead.
Spellbound: Heliloojaid on seal rohkem, aga üsna nonamed ja Giacchinot teab vast igaüks.
3.
Mehed ei Nuta (Ülo Vinter - Noorte teema)Pakuti ka: Eesti lastefilm, vana Eesti film
3/12. Oioi, noored-noored. Mingis voorus panen "Pistoda laulu", vaatame, kas tuleb parem tulemus

ZeMonsta: Äkki mingi eesti film? Justkui võiks olla..
Soprano: Igatahes
JazZ-: Mingi vanem eesti film
Level: Seda peaks une pealt teadma.
4.
Up (Michael Giacchino - Carl Goes Up)Pakuti ka: West Side Story
4/12. Konkreetne pala kõlas siis, kui Carl esimest korda lendu läks. Meloodiat on viimastel aastatel kõikvõimalikeks kõllides ja autasustamistel kasutatud. Also, võitis Oscari.
ZeMonsta: Klassikaline viis, millest ei oska suurt midagi arvata.
JazZ-: Ka mingi vanem eesti film või siis mõni muu film
Spellbound: Proloogi 10 minutit mõjuvad endiselt emotsionaalse pommina.
5.
Star Wars Episode IV: A New Hope (John Williams - Cantina Band)Pakuti ka: Benny Hill
5/12. Vana klassik ja tihti taaskasutust leidev meloodia.
Family Guy versioonZeMonsta: Esimese korraga ei pannud kohe paika, et kust ma seda lugu nüüd tean. Paar korda ketrasin ja siis korraga sähvatas - Tähesõjad ju. Cantina band, üks meeldejäävamatest stseenidest.
Soprano: Häbi, kes seda ei tea
JazZ-: Raudselt üks kahest järgnevast situatsioonist: keegi stepib või ajab kedagi jalutuskepiga taga. + arvatavasti mustvalge
Spellbound: Ehk siis imelikud tulnukad mängimas pilli ja mind pole kunagi huvitanud, kes tulistas esimesena.
Level: Prolly üks lollimaid dzingleid eales.
6.
The Last of the Mohicans (Trevor Jones - Promentory)Pakuti ka: Braveheart, Game of Thrones, Titanic
5/12. Tegelikult vana rahvaviis, mille vormis konkreetseks looks Dougie MacLean:
The Gael, filmis kõlab omakorda Trevor Jonesi arranžeering. Võimas lugu, võimsad stseenid. Parim kommentaar youtube'is:
just finished the most epic chem homework everZeMonsta: Film siiani nägemata, aga kuidagimoodi oskasin meloodiat filmiga alateadlikult seostada. What can I say, vahel mul ikka näkkab.
Soprano: Sellega suuri valikuid polnud, kas Braveheart või mõni muu sellelaadne, kusjuures vaatasin Mohikaani alles sellel aastal esimest korda.
Forzelius: samas, kui ei ole, siis ma tean seda raudselt kuskilt. one of those. Ole sa neetud, et mind, borderline-okh põdejat niimoodi kiusad.
JazZ-: Mingi iiri-šoti külapidu, mis võtab järsku tõsisema pöörde, kui keegi oma Guiness'i kaaspeolise uue kildi peale ajab.
Spellbound: Uskumatu. Pendeldasin Horneri Bravehearti ja Streitenfeldi Robin Hoodi vahel ja ei leidnud lugude seas sobivat ja siis klikin juhuslikult mõlema youtube otsingu kõrval muude valikute peale ja sinna satub Manni epicus ja see ongi õige. Ausalt öeldes nägin filmi nii kaua aega tagasi, et mäletan ainult Wes Studi mängitud verenäljas indiaanlase lõusta.
Level: Ooh, film, mille muusikat tean, kuid filmi pole siiani näinud. Peaks selle vea parandama
7.
Vertigo (Bernard Herrmann - Rooftop)Pakuti ka: Alien, Batman, Harry Potter, Star Wars
1/12. Klassikud nägemata? Ainus õigesti arvaja: Level. Samuti väga palju hiljem taaskasutatud. Võib-olla mitte täpselt seda sama lugu, aga ta lähisugulasi. Viimati kuulsin vist "American Horror Story" piloodis.
ZeMonsta: Tundub, et mingisugune põnevik/thriller vms. Või lihtsalt pingeline hetk filmis.
Forzelius: aaargh, damn you, Oll. Jälle nii tuttav, kuid kindel pole.
Spellbound: Kõlab nagu John Williams, aga kas tõesti jälle Star Wars?
8.
Murder, She Wrote (John Addison - Main Theme)Pakuti ka: Disney multikas
8/12. "Lugude arvestuse" esikoht. Seda sarja nüüd nii palju ka ei korratud, maskimaalselt kolm korda
ZeMonsta: Heh, selle oleksin ise esimeste sekka pannud. Kunagi ammustel aegadel sai seda telekast omajagu vahitud.
uLtImAtEcRiTiC: Ei tea, aga Tom & Jerry's oli kunagi midagi väga sarnast...
Soprano: Seda teavad prolly ainult minusugused saurused...
CM-Girl: Nostalgialaks
Forzelius: lõpuks miskit, mida kindlalt tean.
JazZ-: MA TEAN SEDA
Level: Mind ajas alati närvi kuidas Jessica Fletcher oma nina teiste asjadesse toppis.
9.
Tales From The Crypt (Danny Elfman - Main Theme)Pakuti ka: The Addams Family, Harry Potter (kaks korda)
4/12
uLtImAtEcRiTiC: Danny Elfman for sho', selline didli-didli-didli muusika ja Tales From The Crypt tundub kuulamise järgi õige olema.
JazZ-: SEDA KA
Spellbound: Äge muusika on äge, kuigi see mõjub nagu uuendatud versioon.
10.
The Wedding Singer (Adam Sandler - Grow Old With You)Pakuti: Into the Wild, Walk the Line, True Grit
0/12. Minu bläkk? Laulus on jube palju sõnu

, nii et võtsin youtube'ist suvalise instrumentaalkaveri (mida ma hetkel isegi enam leida ei suuda). Kas tõesti kõlavad nii erinevalt või lihtsalt ei teagi seda lugu/filmi? Või kui oleks ekstra täpsustanud, et tegemist on instr.kaveriga, äkki oleks see aidanud? Stseen ise:
SPOILEReerik: Pakun suvaliselt, ei viitsi isegi kontrollida.
JazZ-: Seda vist tõesti ei tea, aga ilus lugu on!
Level: Huupi pakutud. Kas sa mängisid ise selle sisse? Helikvaliteet meenutas Nick Drake.
11.
Harry Potter And The Goblet of Fire (Patrick Doyle - The Quidditch World Cup)Pakuti ka: Titanic
4/12. Üks neist paladest, mis näitab, et klipid tasub alati lõpuni kuulata.
JazZ-: Mul pole õrna aimugi, mis häkk see on, sest üleslaetud osa esimese kolmveerandi kohta oleks ma võinud vanduda, et tegu on mingi 19. sajandis aset leidva filmiga, kus külarahvas rõõmsalt tantsu vihub, aga viimane veerand on ju täpselt see stseen, kus Viktor Krum koos ülejäänud Drumstrang'i poistega enda tokkide ja saltoviskamisoskustega kekkab.
Spellbound: Kuulasin ainult loo algust ja ei saanud üldse pihta. Oma lolluses ei kuulanud lõpuni. Hea trikikas. Peaks olema Durmstrangide saabumise stseeni juures.
Level: asd..
12.
Matrix Reloaded (Juno Reactor - Mona Lisa Overdrive)Pakuti ka: Harry Potter või mingi Deppi film
4/12. See maantee
chase jah. Minu arust üsna nõrk järg, aga heliriba oli selle aja kohta põnev.
ZeMonsta: Mitte ei saa aru... algab nagu tavaline score ikka, ja siis viskab klubitümaka sisse. What.
uLtImAtEcRiTiC: tuttav, aga ei tea
Soprano: Üks väheseid häid kohti järjes oli see maantee chase.
Forzelius: väga twisted ja mõnusalt tuttav taaskord. Vastuses pole kindel, aga võiks olla mingi võimsa battle ajal ehk. 2. osas nad olid tolle Merovingi klubis kah imo.
JazZ-: Mingid 8-pikslised kollid sõidavad kurjade hobustega post-apokalüptilises NYC's ringi. natuke veel loogitseda ja oleks vastus käes olnud
Spellbound: Raske on unustada unustamatut.
Level: Pidin pea pooled selle triloogia lood läbi ketrama. Vähemalt polnud nii hull kui Potter tho.
13.
Renegade (Mike Post - Main Theme)Pakuti ka: Tarantino/Rodriguezi film, Firefly (2 korda)
5/12. Nooremana arvasin, et ei ole lihtsalt võimalik paremaid algustiitreid teha. Motikad, kõva mees, kaklused, ilusad tüdrukud, indiaanlased, erinevad värvid, päikeseloojang, vihane koer, kõrb, madu, pöörlev trummel, jalalöögid. No misasja, ideaalne ju!
ZeMonsta: Ma ei tea, mis filmist/seriaalist see jupp pärineb, aga see hakkas mulle jubedalt meeldima. Võttis jala tatsuma.
uLtImAtEcRiTiC: Lõpp on lihtsalt nii tuttav, et mõtlesin, et enne ära ei saada, kui meelde tuletan! Aga... kuramus küll -.-
CM-Girl: Esimene hüppas pähe nimi Walker, teisena meenus just Renegade
Forzelius: haha, motherlover, poleks pidanud seda valima, kuna just 2 päeva tagasi nostalgitsesin yt's nendega. Renegade'i theme sai, amongst others, üle kuulatud. Rõvedalt cheesy, aga oma väärtus tal on.
JazZ-: Üsna kindlasti mitte, sest viimases osas on selle jaoks way liiga palju saksofoni??? (või kalverit või trianglit või mõnda muud pilli). Aga kahtlemata on seal filmis mõni hobusega ringi kappav kauboi.
Spellbound: Kindlasti mõni vana sari, mida ma pole kunagi näinud, aga opening theme olen kuulnud, mis aga ei tähenda, et see mul praegu peaks meeles olema. Väga tuttav on küll.
Level: Selle Cannell'i sarja vaatamise skippisin.
14.
Amélie (Yann Tiersen - Comptine d'un Autre Été)Pakuti ka: Raffaelo reklaam, South Park
5/12. Alahindasin. Väga kena muusika, aga ei arvanud, et inimesed sellist tüüpi palasid ära tunnevad.
ZeMonsta: Kuna endal plaat olemas ja üsna tihti mängima satub, siis äratundmisega probleeme ei tekkinud.
Soprano: Otsisin #4 midagi "prantsuslikku" ja leidsin hoopis selle.
Forzelius: ok, nüüd pean küll oma töökohta tänama, kus Amelie OST loopi peal on. Enne kirusin maapõhja, aga vähemalt Olli mängule 2012 tõi mõned punktid.
JazZ-: See vastus on saadud enda eelmise arvamismeetodi asemel psühholoogilise analüüsi appi võtmisel. Kuna sviik vist teadis seda ja ma ei tea ühtegi teist sarja/filmi, mida ta näinud oleks, siis peaks see loogiliselt õige vastus olema.
Spellbound: Seostub ainult Desplati lugu River The Tree of Life`ist, aga see ei ole õige. Väga tuttav, aga nimi ei tule lihtsalt meelde.
Level: Miskipärast olin kindel, et see oli Ludovico Einaudi. Aega läks, aga jõudsin lõpuks Amelie'ni välja.
15.
The Notebook (Aaron Zigman - On the Lake)Pakuti ka: Dünastia, Titanic, The English Patient
1/12. Ilus lugu ju. Tore, et ka see (minu arvates) kõige raskem pala ära arvati. Hea töö, uLtImAtEcRiTiC, Filmiveebi suurim romantik! Stseen ise:
SPOILERZeMonsta: Hmm, pakun, et parajasti leidis ekraanil aset väga liigutav hetk. Kahjuks ei aita see mind karvavõrdki edasi.
uLtImAtEcRiTiC: Ryan Gosling
Forzelius: Jään võlgu praegu
Spellbound: Meenutab natuke Shore LOTR-i OSTi mõnda pala, aga ei ole kohe kindlasti sealt pärit.
Level: Nii kuradi tuttav.
- - -
Punktitabel pärast 1. vooru:Level - 13
Spellbound - 8
ZeMonsta - 7
uLtImAtEcRiTiC - 6
Soprano -6
Forzelius - 5
eerik - 4
marju - 3
(Esimene kiire vastaja. Ma ei ole kursis, kas meil on päris-Marju või on see lihtsalt keegi, kes soovib anonüümseks jääda)duttiv - 2
CM-Girl - 2
JazZ- - 2
Rassu - 1
Aitäh