15. VOOR - õiged vastusedPUNKTID:60p -
Soprano57p -
JazZ-52p -
eerik51p -
IlseV40p -
ZeMonsta39p -
CM-Girl28p -
Level21p - Spellbound
8p - Ralf
7p -
ForzeliusPUNKTIDE ÜBERTABEL
KOMMENTAARID:Level kirjutas:1. Reservoir Dogs? - Alguses tahtsin küll Hard Candy't pakkuda.
3. Cronenbergi The Fly
4. Frank? Kuigi peakuju on rohkem Tintin.
8. 2001: A Space Odyssey?
I need sleep.
Level alustas mängu pealkirjadega, mis olid inspireeritud filmijärgedest. Nii käis see vist kuni viienda vooruni? Peale seda oleks, tüüpilise filmisarja pikkusest tingituna, tulnud inspiratsiooni otsida puhtalt õudusfilmide pealkirjudest ning mängu viimaseks kolmandikuks oleks abiks olnud ilmselt ainult Bond, niisiis see teema jäi kõrvale. Peale Bohemia Rhapsodia teemat mina enam aru ei saanud, mis millest ajendatud oli. Ühtviisi obskuursed ja naljakad olid need subjektid siiski.
CM-Girl kirjutas:1. The Army of Shadows - Felix ?
2. Origami Unicorn From Blade Runner
3. The Fly - Telepod
4. Vertigo - John 'Scottie' Ferguson
6. The Maltese Falcon - Falcon statue
CM-Girl oli kokkuvõttes ainus, kes pakkus 4. küsimusele välja õige vastuse. Kõigi teiste eksipakkumine oli Tintin, obv selle tuka pärast. Mina ise sain sellest sarnasusest aru alles tagantjärgi. Aga mille pagana pärast oleks ma Tintini taustaks pannud Animal Collective'i Merriweather Post Paviloni albumikaane? Miks see kaas seostub Vertigoga peaks siiski üsna selge olema.
Minu jaoks jäävad ilmselt kaks lahendamata müsteeriumit siit mängus, miks CM-Girli jaoks Vertigo loogiline vastus oli ja miks teiste jaoks oli Tintin + AC loogiline seos. Ka sellest mängu finaalvoorust kujuneb välja järjekordne LOSTi lõpuosa.
eerik kirjutas:Jäin seekord jälle vastamisega viimase päeva peale, ent nüüd on aega veidi pikemalt kommenteerida.
Esiteks, sa oled ignoreerinud minu osalemist eelmises voorus. Vähemasti minu nimi ei ole jämedama tekstiga märgitud edetabelis. Nagu ma hiljem mainisin, et tundnud ma ühtegi tegelast/filmi ära eelmisest voorust. Selle asemel, et saata lihtsalt sellesisuline kiri, otsustasin sulle saata hoopis ühe toreda mehe pildi. Kuna sa pidasid vajalikuks tsiteerida minu "viis minutit päevas võiks ju ikka leida" lauset, siis siin kohal mainiksin ära, et sobiva (võimalikult hea kvaliteediga profesionaalne foto) pildi leidmiseks kulutasin ilmselt rohkem aega kui mõne eelmise vooru vastustele. Mina nimetaksin seda siiski osalemiseks.
Teiseks, nüüd peaks mul vist endal natuke piinlik olema, sest ma olen tegelikult kõiki eelmise vooru filme näinud. Mõnda küll üsna ammu aga siiski.
Kolmandaks, nüüd siis selle vooru vastused:
1. L'armée des ombres - ma pole küll Melville'i "värviliste must-valgete filmideni" jõudnud aga see pilt on õnneks otse plakatilt ja Blu-ray karbikijundustelt, mida ma olen korduvalt näinud.
2. Blade Runner - ega muidu ei oleks seda pilti kuidagi selle filmiga seostanud aga uuemate Blu-ray väljaannete esikaanel on ükssarve origamit kujutatud. Mul endal on vanem viie-plaadine reliis viie erineva versiooniga. Näinud/vaadanud olen siiani vaid kahte. Loodetavasti jõuan ka ülejäänud kolm ära vaadata ja rohkem neid enam kokku ei monteerita. Kuigi noh, järg on ju tulemas ja kes teab, äkki mõnele stuudiotegelinskile või Scottile endale tuleb pähe mõte, et The Final Cut ei ole midagi nii "final" ja tuleb ikka Ultimate ka ära teha.
3. ei tea
4. Taust on peaaegu Animal Collective'i "Merriweather Post Pavilion", kas selle eest saaks pool punkti?
5. ei tea
6. ei tea, The Birds? Vaevalt...
7. ei tea,
8, ei tea
THE END
Esmalt, viisin sisse parandused eelmises voorus ning kõik saavad kogu minuga võrdväärse
kawaii-doosi, kui klikivad eeriku vaevaga välja otsitud lingil.
Ka minul on mingi väga uhke versioon BR'st. Metallkarbis, koos sadade lisade ja vidinatega. Metallkarp oli pakist välja võttes ühest kohast mõlkis, aga see tundus mulle traagilised ainult esimesed kaks tundi. Praeguseks olen tollest kogemusest suurel määral juba üle saanud ning nutan sellele mõeldes vaid kuni kolm korda aastas.
Forzelius kirjutas:15.1 võib nii palju olla, esmapilgul meenuvad Reservoir Dogs ja Thursday, jään pigem esimese juurde
15.3 The Fly
15.4 Shawshank Redemption?
15.7 mingi Monumental Valley's filmitud kaader. Once upon west siis äkki?
15.6 mingi topis, Psühhost mayhaps?
Kõva mäng tegelikult, ei osalenud eriti, aga kontseptsioon vast üks vahvamaid ever filmiveebi ajaloos.
Mulle endale tundub tagatjärgi, et kaks küllaltki erinevat mängu sai lihtsalt jõuga kokku pandud ning ilmsels olnuks parem need maha pidada teineteisest eraldi. Aga posterite osas jooksis ühel hetkel ikka mõte totaalselt umbe ning ei leidnud enam kuskilt ideid (kuigi, mängu jooksul heitsin vähemalt kahe vooru jagu materjali kõrvale ja tegin paremad ülesanded lisaks). Ja noh, see mäng sai starditud mulle endale ka veidi üllatuslikul hetkel.
Aga aitäh kiidusõnade eest igatahes.
IlseV kirjutas:Vastused:
1. "Army of Shadows"
2. "Blade Runner"
3. -
4. "The Adventures of Tin Tin"
5. -
6. "The Maltese Falcon"
7. "Close Encounters to the Third Kind"
8. "The Dark Knight"
+
IlseV kirjutas:5. "Punch-Drunk Love"
D'oh! Ma isegi ei tea enam, mida arvasin sellest võrdlemisi anonüümsest nõust varem. Lillepott Grootile? Tagurpidi liikluskoonus?
IlseV sõnamängud on endiselt hea hoos, seda näitas kirjade mitte-sisuline osa. Ning üht su illustratsioonidest üritan siiani enda jaoks lahti mõtestada. Tundub, et kõik senini lahendamata müsteeriumid jäävad sellel korral hoopis mängivedaja lahendada.
Soprano kirjutas:1.
Army of Shadows2.
Blade Runner3.
The Fly4.
The Adventures of Tintin - Tean, et taustal on Animal Collective - Merriweather Post Pavilion albumikaas, aga minu loll aju seda mingi filmiga ei seosta ja pakun huupi Tintin'i (juuksetuti pärast).
5.
Punch-Drunk Love (või Dude, Where's My Car?) - Alguses vaatasin, et see on mustkunstniku kübar tagurpidi vms, pudingu tuvastas ära abikaasa (enne vihjet!). Mõlemas pakutud filmis oli palju pudingut, aga sinu filmimaitse põhjal paneks lukku pigem Punch-Drunk Love'i. Juhul kui mõtlesid ikka Dude, Where's My Car?'i, kas siis saab 0,5p?

6.
The Royal Tenenbaums - Tundub olevat rohkem papagoi, aga pakun huupi minu lemmik Wes Anderson'i filmi, mida polegi veel mängus olnud.
Go, Mordecai!
7.
The Secret Life of Walter Mitty - Läheb jälle huupi pakkumiseks.
8.
The Dark Knight - Pliiats on teritamata.
Loodan, et Sopranol jätkus pinget kuni mängu lõpuni. Selle eest läheb tänu eelkõige teistele kaasmängijatele, kes võrdväärset konkurentsi pakkusid. Pika mängu peale võttis Sop liidrikoha, aga posteriosa lõpus paistis ta ennast juba harjutavat mõttega, et kuni järgmise foorumimänguni kannab krooni eerik.
Ja kuni viimase vooru viimase hetkeni säilis võimalus, et valitsuskord läheb hoopis JazZ-i kätte.
JazZ- kirjutas:Tere,
Ühes "Ameerika supermodellide" osas ütles üks sealsetest modellihakatistest oma konkurendiga raksu minemise järel: "Kõige rohkem kardan, et ta kallab mulle öösel limonaadi pähe." Minu suurimad hirmud on küllaltki sarnased, ainult, et ma ei karda, et eerik mulle öösel Limpat pähe kallama hiiliks (põhiliselt sellepärast, et ma olen üsna kindel, et ta ei tea, kus ma elan). See-eest olen aga terve mängu peljanud, et ei tunne ära mõnda pilti filmist, millega mul tegelikult väga soojad suhted on. Seni on jopanud ja sellist jubedat olukorda vältida õnnestunud, aga eksisteerib veel võimalus, et mu suurimad hirmud saavad teoks.
1. "Army of Shadows"
2. "Blade Runner" - Michael Scofieldile meeldis ka selliseid voltida, aga oletan, et see siiski "Prison Break: The Final Break" ei ole.
3. - Ma pole siiani päris kindel, mis esemega tegemist on. Multifunktsionaalne triikraud, mis täidab ühtlasi ka sae ülesandeid?
4. "Ace Ventura: (True) Pet Detective" - Või midagi muud? KÕIK on võimalik!
5. "Punch-Drunk Love" - See vihje aitas päris kõvasti, sest seni otsisin ainult filme koristajate argielust ja muust sarnasest. Esimene mõte oli näiteks "Shawshank Redemption", ainult et minu mäletamist mööda polnud Andy Dufresne'il pärast oma katsumuste ületamist ühtegi ämbrit, kuhu riideid puhtaks väänata. Film ise on juba mõnda aega mu watchlistis olnud, aga seni pole veel au lähemalt tutvust teha olnud. (Kui see õige vastus ei ole, siis ei tule ka!)
6. "Maltese Falcon"
7. -
8. -
Kahjuks kasutasin ühes eelnevas voorus oma Kanye tsitaadi juba ära, muidu ütleks lõpetuseks veel, et "... Jolt had the best game of ALL TIME".
(Selle pugemise eest sooviksin veel paari lisapunkti, palun.)
Hüvasti!

Tahaks öelda midagi lahedat ja tabavat, aga uni on sedavõrd peale tulnud, et midagi ebaloomulikult punnitatuna kõlavat mul hetkel pähe ei tule. Või on asi siis rohkem selles, et kui peaesineja on juba ära käinud, siis pole soojendusbändil enam eriti midagi lisada.
Lisaks, pugemispunktid lähevad kõik kirja, kuid loevad siiski ühed teises mängus.
ZeMonsta kirjutas:Kätte on jõudnud see kurb hetk, mil tuleb tõdeda, et nüüd pole muud teha, kui pillid kotti panna ja mänguga lõpparve teha. Kurb aga tõsi, tõsi aga kurb. Aga peaasi on see, et oli lõbus kaasa mängida (igatahes mul küll).
Good times, good times.1. Kas asi on minus või on pildil oleval tegelasel jalad tagurpidi väänatud?
2. Blade Runner
3. See peaks olema teleporteerumismasin filmist The Fly. Nägin seda aastaid tagasi, väikese lapsena, ja on vist ütlematagi selge, et mäletan siiamaani verd tarretama panevat õudu, mida vaatamise ajal kogesin.
4. The Adventures of Ulti... tähendab, Tintin?
5. Punch-Drunk Love? Google ütles, et selles filmis figureerib šokolaadipuding, ja kes olen mina, et kõikvõimsa Google'i vastustes kahelda.
6. The Maltese Falcon
7. Close Encounters of the Third Kind
8. Ma ei saa täpselt aru, mis asi see on. Mingi pliiats? Onu Raivo jutupliiats?
So long, and thanks for all the fish!Sloooow clap.
1. Asi pole sinus. Ma ei tea, kas need jalad just tagurpidi on väänatud, aga kindlasti on seda tegelast seal pildil väänatud. Kusjuures, kui õigesti mäletan, kehastab seda konkreetset tegelast Jean-Pierre Cassel, ehk Vincent Casseli isa. Army of Shadow tegelaste nimekiri on pikk ning nad kõik on üle keskmise olulised, seetõttu võin ka eksida. Aga seda siletil väljajoonistuvat nina vaadates olen selles pakkumises siiski üsna kindel.
3. Minu kogemus The Flyga oli üsna üksüheselt sarnane.
Hahh!
8. Onu Raivo jutupliiats oli terav, et ta lippaks paberil kiiresti, sest enne saate lõppu oli vaja joonistada poole raamatu jagu materjali!
Ütlesid juba mängu alguses, et ajad on kiired seega võib osavõtt olla üsna ebakorrapärane. Mängu lõppedes on mul siiski hea meel näha, et oled enamusest voorudest saanud osa võtta.
KOKKUVÕTE MÄNGUSTMida ma ise ülesandeid koostades ühel hetkel märkasin oli see, et väga paljude filme kordusid eelmise filmimänguga. Seega proovisin ühel hetkel üsna teadlikult sarnaseid valikuid vältida ning teha ülesandeid filmide baasil, mida ma eelmisest mängust möödunud aja jooksul olen vaadanud. Ilmselt just selle tõttu jõudis ülesannete hulka ka suhteliselt rohkem prantsuse filme. See küllaltki suur korduste hulk näitab mingis mõttes ära sarnaste mängude teatud piirid. Tekkis ka mingi pool idee, millest saaks järgmise mängu teha. Kui see teoks saab, siis pigem pärast üsna pikka aega.
Suur aitäh kõigile osavõtjatele. Teie kirjad olid mitmel moel väga muhedad ja tegid oktoobrist ühe sisuka ja laheda kuu. Teisalt, nüüd kus mäng on läbi saan ma ise ka jälle rohkem filme vaadata ning see väljavaade on väga meeldivaks vahelduseks.
Parimatele lubasin mängu alguses ka pisikesed preemiad ning eks võtan teiega ise ühendust (
heihei, no stalking!), et täpsed asjaolud kokku leppida. Kõigile teistele kuulub puhas mängurõõm ja minu tänu, et viitsisite osa võtta.
fin+конец+die ende+the end+끝+slutten+sfarsit+lõpp+fim+vége+telos