Õiged vastused :
1. Brazil - õigesti vastatud: 2/12
2. The Shining - õigesti vastatud: 7/12
3. La cité des enfants perdus/ City of Lost Children - õigesti vastatud: 5/12
4. Human Nature - õigesti vastatud: 3/12
5. Tokyo! - õigesti vastatud: 2/12
6. Salinui chueok/ Memories of Murder - õigesti vastatud: 7/12
7. The Big Lebowski - õigesti vastatud: 12/12
8. Scream - õigesti vastatud: 7/12
9. Ghost World - õigesti vastatud: 5/12
kbong kirjutas:1. Kõige rohkem kahetsen, et selle vastust ei suuda leida, kuigi filmi stseen on selgelt meeles - ei vii lihtsalt otsasid kokku.
2. The Shining. Klassikaline moment, millele nii paljud (horror-)filmitegijad on otsest silmapilgutust teinud.
3. City of The Lost Children
4. Ei tea aga sooviks teada. ;)
5. Ei tule tuttav ette.
6. Memories of Murder. Pidasin seda üheks parimaks Korea filmiks aga viimane kord kui koolis näidati, leidsin üsna palju külgi, mis väheke häirima jäid. Siiski suurepäraste näitlejatöödega ning mõnusa ajastumekiga krimifilm.
7. The Big Lebowski. Nobody fucks with the Jesus.
8. Scream
9. Ghost World
Ma ise ei mäleta seda karu stseeni üleüldse liiga selgelt. Tean vaid, et sellest karakterist tehti/tehakse? täiesti eraldiseisev film. Freaky.
Minu mälestused Memory of Murderist on väga positiivsed, kuid nüüd kahanes ülevaatamise huvi, mingil määral. Mulle on MoM'le lähim film Fincheri Zodiac, pikk ja veidi aeglane, kuid tõsiselt hea. On olemas filme, mida kannatabki vaid korra vaadata, MoM õnneks nende hulka siiski ei kuulu. Kui on rohkem aega ja üleüldiselt, sobilikum tuju, siis vaatan mõlemad üle.
Scream mul endal lemmikfilmide hulka ei küündi, kuid tõsiselt hea on see film siiski. Korduvvaadavus on se'l filmil samuti päris märkimiväärne, lihtsalt nii mõnus segu horrorist ja komöödiast.Garli kirjutas:2 - hirmus ammu nägin seda filmi, kuid suutsin siiski mälusopist välja kaevata selle ning tegu peaks olema Kubricku õudusklassikuga The Shining.
6 - selle filmi vastuse leidmise lugu on täitsa naljakas. Nimelt vaatasin hiljuti Zodiaci ning kui Ralfi blogist Zodiaci arvustust otsisin, siis täiesti kogemata sattusin peale arvustusele, kus oli sees sama kaader. Filmiks on Salunui Chueok
7 - Turturro tundsin ära ja edasi oli juba kerge. Film ise oli ka väga hea ning Coen'ide üks parimaid teoseid. Filmiks siis The Big Lebowski.
8 - Scream. Tegemist on ühe filmiga, mis on raudselt mu all-time Top5's sees. See triibuline kampsun, mis sellel koristajal seljas on, on muide homaaž Wes Craveni vanemale õudukale 80ndatest, A Nightmare on Elm Street siis. Sest nagu me mäletame, siis Freddy'l on alati selline kampsun seljas.
Paar kaadrit olid veel väga-väga tuttavad, kuid ei suutnud vastuseid leida ega meelde tuletada, kus neid varem näinud olin.
IlseV kirjutas:Vastused:
7. The Big Lebowski
9. Ghost World. (By the way, that was a nice clue, fella !)
Hahh! By the way, mõnusalt (sündsalt) kahemõtteliselt sõnastatud. Polnud paraku väga tõhus vihje. Viis õiget vastust näitab selgelt, et palju seda konksu ei kasutatud.
Human Nature ei ole ilmtingimata väga hea film. Pigem selline, et vaatad ja ei usu, et keegi tegi sellise filmi, eelarvega ja värk. Ehk siis, kaadrimänguks on seal materjali tervete voorude jagu... aga väldin kordusi. MoM on väga hea film.Soprano kirjutas:Cool beans: The school janitor Fred (played by Wes Craven) can be seen wearing Freddy Krueger's outfit from A Nightmare on Elm Street (1984). Olen vist Scream'i kunagi poolikult näinud kui sedagi. Rohkem mäletan Scary Movie paroodiat sellest.
Kahju, et Human Nature ja Memories of Murder on siiani nägemata.
Häbiväärsel kombel pole ise ühtki Kingi raamatut lugenud... õudusest olen üleüldse vaid Poe novellidega tuttav. Sellele vaatamata usun vägagi, et Kubricku ja Kingi visioonid on vägagi erinevad. Dicki ulme alusel tehtud filmid ei järgi samuti, reeglina, liialt täpselt raamatut ning see on pigem hea asi.Ralf kirjutas:Kiire kommentaar:
2. Suurepärane film, sitt ekraniseering. Linateoses ei meikinud see karukostüümis jorss absoluutselt senssi aga raamatus oli ta taust väga kenasti ära seletatud, ja kui King tuli võtteplatsile, et Kubrickule nõu anda, siis ütles too, et sina kirjutasid raamatu, aga mina teen filmi, ja lasi ta minema eskortida. Raamat on väga hea.
Shining'st mäletan vaid steadycam'i, mis tubadest sisse ja väljakeerutamise ajas pea veidi imelikult ringi käima ning üleüldiselt tugevalt halvaendelist atmosfääri.
PUNKTID:
85p - Soprano
70p - Ralf
67p - eerik
66p - Spellbound
60p -LiveForThis
54p - hau
53p - Nowitzki, KiiZ
43p - rauls
41p - Forza
38p - breakout, kbong
28p - Garli
26p - IlseV
5p - Rain, mr.Hyde, scorpion
12. voor:
Mis filmidest pärinevad järgnevad detailid? (8p)
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Vastamiseks tavapärased 48 tundi, seega hakkan järgmise vooru statistilist osa koostama reedel 20.11.09 kell 23:00.
Üha uuesti, EDU!