LiveForThis kirjutas:The Newsroom S01, E05-07 - Meeldib. Meeldib väga. Ainukeseks nõrgaks küljeks on naiskarakterid.
Mis naiskarakteritel siis viga on? Newsroomi puhul tundub nende kritiseerimine olevat juba omamoodi internetitrendiks kujunenud, aga -
Endale meeldivad kõik neli põhilist naistegelast, kusjuures Sloan on viimaste episoodidega kujunemas mu kogu seriaali lemmikuks. Samas Maggie'ga on ennast kõige lihtsam samastada (ja nagu tumblr'i põhjal tehtud statistika näitab - siis ka umbes 85% ülejäänud Newsroomi
fangirlidel. Võimalik, et see on omakorda seotud alateadvusliku sooviga John Gallagher Jr.'itele meeldida...)
Olivia Munn Newsroomi naistegelaste pihta loobitud kriitikast:
I think the female characters-Sloan, Maggie, MacKenzie-are all really strong. I just find it interesting that a man is allowed to fumble, and be silly, and have faults, and still be a man. But if a woman does those things it's somehow anti-feminist. All of the characters on this show have strengths and weaknesses and moments when they just completely lose it. Women should be allowed to be human without losing intelligence points. As a woman there's this anxiety and pressure that we put on ourselves and that society puts on us to be perfect, to never freak out, to get that great job, raise a family, and have the time and energy to go home and have great sex. If a woman on 'The Newsroom' shows any sign of cracking, it's deemed as a step backward for feminism. But for me, playing a woman who is strong, smart and a leader, and who is allowed to have human moments without giving up her credibility, it's the exact opposite.
MUNN: 1, INTERNET: 0
Igatahes ei ole mul ka Newsroomi meeskarakteritega kana kitkuda. Kui esimeses osas võitis mu südame hoobilt koperdav Jim, mõned episoodid hiljem kandus sümpaatia juba rohkem
Bigfooti'st jahvatava Neal'i poole, siis paari viimase osaga on lemmikuks kujunemas hoopis Don. Alguses tundus kogu tema tegelase eesmärk lihtsalt võimalikult teisejärguliseks
asshole'iks olemine, aga siis otsustati teda järsku inimlikumas valguses näitama hakata??? (
"It's a person. A doctor pronounces her dead, not the news.")
Olgu, kui need pooleldi-
deep'id laused kõrvale jätta, on ta koos oma miimika ja žestidega lihtsalt naljakas. 7. episoodi lennukistseen(id) on vist pea mu kogu seriaali lemmikuks, sest
Elliot + Don + Sloan ( + "hullumeelne" stjuradess + Newsroomi netikogukondades juba väikest fännbaasi omav Lester) dünaamika toimis suurepäraselt.
AGA kogu selles
head-tegelased-mõnus-dialoog harmoonia kõrval kipuvad mind siiski teatud juustused momendid pisut häirima. Nagu Gabrielle Giffordsi tulistamisosas pärast kõnealuse naisterahva ellujäämisuudist Jimi ja Maggie üksteisele saadetud mõistvad naeratused, Will'ile sõbrapäevaks korraldatud "Rudy"
rip-off või viimases osas kaptenid lennukis omavahel, südamlik naeratus näol, kätt surumas. Nojah, tegelikult on minu jaoks üldse pisut raskestihoomatav, miks bin Ladeni surm kogu Ameerika jaoks nii õnnis sündmus oli. Samas muidugi on ka minu
"Mida sa tegid 2001. aasta 11. septembril?" küsimuse vastus :
"Olin vihane, et ma oma tavapärast koolijärgset rituaali, mis "Kallis, ma kahandasin jõmpsikaid" vaatamises seisnes, läbi viia ei saanud, sest kõik kanalid olid hoopis plahvatavaid maju näidata otsustanud." Aga olgu, kaksiktornide tragöödias lähedased kaotanud inimestele võis Osama kinninabimine tõesti mingit sorti (hinge)rahu anda, aga millegi pärast kipub jääma mulje nagu oleks sellega seoses lõpuks 1000-aastane rahuriik saabunud. Sest ühe terroriorganisatsiooni ninamees saadi kätte?? OKEI
+ 2 x Nii on.