Grey anatoomia

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee seriaalide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Wisegirl » 15. Oktoober 2011, 21:46

Neeh, mis elu see ilma draamata on. =)
Sellised seriaalid aitavad mul väga intensiivselt emotsioone läbi tunda, ilma et päris elus midagi hullu juhtuma peaks.
Simulaakrum.
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

Re: Grey anatoomia

PostitusPostitas Pixie » 18. Oktoober 2011, 22:53

Eks vaatajaid ei huvitaks tavaline haiglatöötajate igapäevaelu, aga minu arust on aeg-ajalt draamaga üle pingutatud. No kui tõesti on ärev olukord ning kellegi elu vaja päästa, siis ei oleks väga pädev selle ajal mossitada ja mingeid silence treatment'e teha, kuna kolleegiga oli just tüli või suhtes probleemid. Sama asi on mind häirinud ka mõne üksiku Bones episoodi juures.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead

PostitusPostitas Wisegirl » 19. Oktoober 2011, 00:36

Pixie kirjutas:Eks vaatajaid ei huvitaks tavaline haiglatöötajate igapäevaelu, aga minu arust on aeg-ajalt draamaga üle pingutatud. No kui tõesti on ärev olukord ning kellegi elu vaja päästa, siis ei oleks väga pädev selle ajal mossitada ja mingeid silence treatment'e teha, kuna kolleegiga oli just tüli või suhtes probleemid. Sama asi on mind häirinud ka mõne üksiku Bones episoodi juures.

Aga kuidas ülal kirjeldatu nüüd päris elust erineb? Nui neljaks, ma olen täiesti veendunud, et arstide vahel on (ka isiklikke!) pingeid ja et need pinged segavad korralikku töötamist. Inimesed lihtsalt on sellised psühholoogilised sotsiaalsed olevused. Shit matters to us.

Loe kasvõi Aili Paju "Merkuuri tütar". On küll romaan, aga põhineb tema elu sündmustel. Saaks raamatust teha ülepingutatud draama missuguse!
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

Re:

PostitusPostitas Pixie » 19. Oktoober 2011, 00:48

Wisegirl kirjutas:Aga kuidas ülal kirjeldatu nüüd päris elust erineb?

Eks ikka leidub intriige ja tülitsemist ka RL. Nagu ma ütlesin - üle pingutatud.

Võid vastu vaielda, aga tegemist minu arvamusega.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead

PostitusPostitas Wisegirl » 19. Oktoober 2011, 17:44

Pixie kirjutas:Eks ikka leidub intriige ja tülitsemist ka RL. Nagu ma ütlesin - üle pingutatud.

Sellisel juhul päris elu = ülepingutatud

Ehk on asi selles, millega (või kelle kogemustega) võrrelda seda "ülepingutatust". Enda elukogemustega? Aga selle jaoks oled sa esiteks liiga noor (võrreldes karakterite vanustega, kas oled nende kogemusi üldse ise kogenud) ja teiseks, sul on elu alles ees. ;-)
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

Re:

PostitusPostitas Pixie » 19. Oktoober 2011, 22:08

Wisegirl kirjutas:Ehk on asi selles, millega (või kelle kogemustega) võrrelda seda "ülepingutatust". Enda elukogemustega? Aga selle jaoks oled sa esiteks liiga noor (võrreldes karakterite vanustega, kas oled nende kogemusi üldse ise kogenud) ja teiseks, sul on elu alles ees. ;-)

Või on asi ehk selles, et draamaga ongi üle pingutatud. Sa võid ju arvata, et seriaal kajastab igapäevaelu täiesti reaalselt, aga see ei tähenda, et mina nii arvama pean. Või et mul enda elus kohe midagi nii valesti on. Minu probleem oli selles, et seriaali medtöötajad ei erista tööd eraelust; juhtub, kui sebitakse kolleege; kuid mõningates olukordades peaks ikka sellest üle olema ning inimeste päästmisele keskenduma.

Olgu, saan aru, et inimesed ei ole täiuslikud. Võib-olla seda sõnumit nende nõrkushetkedega tahetaksegi edasi anda. Sõnum, mis minuni jõuab, ütleb - oh my gosh, nemad kaks just tülitsesid, muidugi ei saa nad nüüd koos seda väikest tüdrukut ravida. Ei, selle asemel üks mossitab ja teine üritab temaga ära leppida. Siis nad kas lepivad või tujutsevad edasi ning alles siis jätkavad töö tegemist. Samuti igasugused suhteklaarimised opiruumis.

See ei tähenda, et seriaal ei meeldi. Nagu teema esimeselt lehelt lugeda saab, siis tunnistan, et Grey's Anatomy tegijad suudavad suurepärased tear-jerker stseenid ja montaažid kokku panna. Ütlen sellepärast, et tundub, nagu oleksin solvanud su lemmikseriaali ja nüüd pead kuidagi mind maha tegema, kuna ma ei kiida seda taevani. Ei usu, et elukogemus muudaks mu arvamust, et antud sarjas ongi täpselt nii nagu päriselus.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead

PostitusPostitas Wisegirl » 20. Oktoober 2011, 13:46

Ehh, ma ainult arvan, et sina võtad kõike liiga isiklikult.

Mitte, et nad tülitsemise vahepeal päästavad tüdruku, vaid et tüdruku päästmise vahepeal saab veel tülitsetud (kas klaas on pooltäis või pooltühi?).

Kogu su eelnev postitus väänas mulle suhu sõnu, mida ma ise pole öelnud ega mõelnud.
Ei, "Grey anatoomia" pole täpselt nagu päriselu, aga suhtesituatsioonid ja reaktsioonid on küll.

Jään ikkagi seisukoha (ja istekoha) juurde, et draamaseriaalid nagu "Grey anatoomia" on simulaakrumid ja need aitavad elada läbi intensiivseid tundeid, ilma et päris elus peaks midagi halba juhtuma. See oli mu väide.

Ja mitte kuidagi ei solvanud sa "Stargate SG-1"-te, mu lemmikseriaali.

iWin this debate.
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

Re:

PostitusPostitas Pixie » 20. Oktoober 2011, 17:47

Wisegirl kirjutas:Mitte, et nad tülitsemise vahepeal päästavad tüdruku, vaid et tüdruku päästmise vahepeal saab veel tülitsetud (kas klaas on pooltäis või pooltühi?).

Kaks asja - tülitsemine ja tüdruku päästmine. Minu arust tuleks tülitsemine sel ajal tahaplaanile lükata, seda võib ka hiljem teha, aga hiljem ei pruugi olla tüdrukut, keda päästa. Kohatu ning sobimatu käitumine tegelaste poolt. Inimlikkuse ja ebakompetentsuse vahel jookseb õrn piir, minu silmis kaldutakse pigem sinna halvemale poolele.

Jään ikkagi seisukoha (ja istekoha) juurde, et draamaseriaalid nagu "Grey anatoomia" on simulaakrumid ja need aitavad elada läbi intensiivseid tundeid, ilma et päris elus peaks midagi halba juhtuma. See oli mu väide.

Võib-olla on sul nii parem neid intensiivseid tundeid läbi elada, aga mina tahaksin seriaalist rohkem usutavust. Erinevad ootused, mis tingib ka erinevad muljed ning arvamused nähtust. Saan aru, et sina jääd Grey puhul sellega rahule. Sa võiks aru saada, et minule ei istu see sama hästi.

iWin this debate.

Kui sulle nii oluline on, siis arva sedasi. :pööritus: Kirjutasin, miks ja milline mu arvamus on, ei tulnud siia midagi võitma.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead

PostitusPostitas Wisegirl » 20. Oktoober 2011, 20:49

:pööritus: Miss Rolls-your-eyes :pööritus:, sportlikku sõnavahetust vist ei harrasta. :pööritus:

Nüüd lõpuks saan aru sinu arvamusest, minust oli rumal oodata põhjendust. Vabandust.

Teisele teemale minnes, hääletada saab People's Choice Awardi.. siin.

"Grey anatoomia" näitlejatest on mainitud Ellen Pompeot ja Patrick Dempseyt.
Sandra Oh pole küll nimekirjas (tean-tean, saab ise ka lisada). Vaatan teda hoopis teise pilguga peale seda, kui intervjuudest nägin, missugune ta on iseendana (eriti artikulatsioon) ja missugune tegelane on Yang.
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

Re:

PostitusPostitas Weirdo » 08. November 2011, 22:44

Wisegirl kirjutas:Vaatan teda hoopis teise pilguga peale seda, kui intervjuudest nägin, missugune ta on iseendana (eriti artikulatsioon) ja missugune tegelane on Yang.

See oli minu jaoks vist kõige huvitavam avastus üldse näitlejate seas. Kui tavaliselt siiski näitleja olemus mõjutab karakterit ning sageli on nad omavahel sarnased, siis Oh/Yang on küll täielikud vastandid.
Yang on kõige karjeristlikum ja külmem karakter, keda ma kunagi näinud olen. Sandra Oh seevastu on lausa ülevoolavalt rõõmsameelne, avameelne ja mõjub nagu mingi hipist tudeng :))
Meenutab Sybill Trelawney't "Harry Potterist"...crazy...

Aga seda selles konkreetses intervjuus, mujal on ta siiski vaoshoitud ja Yangilik:

http://www.youtube.com/watch?v=55IiJRxHzGY
Kasutaja avatar
Weirdo
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Wisegirl » 11. November 2011, 20:12

Hea juutuubikas, lahe kohe vaadata, kuidas Oh jutustab.

Aga, 9. episood "Dark Was The Night", OMFG, väga õnnetusterohke episood. Mitte 100% pisarakiskuja, kuid liigutav ja kurb ometi.
Spoiler :
Mer ja Derek jäävad Zolast ilma ning Mer ja Alex satuvad liiklusõnnetusse.

Hea osa. Jäin väga rahule. Ok, muusikaga pingutati natuke üle, kuid episood oli vägev.
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Wisegirl » 11. Mai 2012, 16:56

Kõige õigem reaktsioon kaheksanda hooaja eelviimasele episoodile: what the f*** did I just see?
Mõtlesin küll, kuidas viimased episoodid välja mängitakse, kuna kõik tegelased ei saa ju sarjast lahkuda ja "teistesse haiglatesse tööle minna"... Geniaalselt on muidugi kirjutatud sisse olukord, kus
Spoiler :
episoodi alguses mainitakse ühte operatsiooni, kuhu meeskond kohale lendama peab ning episoodi jooksul vajub see tahaplaanile ja vaataja tähelepanu köidavad uued situatsioonid ning põmaki! lõpuks kukub lennuk alla...
Ei osanud oodata. Tublid.
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hint » 13. Mai 2012, 00:38

HAHAHAHAHA WTF

LOST

Btw mis värk sellega on, et kui asi puudutab lennukeid, siis stsenaristidel kaob igasugune reaalsusetaju.
Kasutaja avatar
hint
Eliit

PostitusPostitas Wisegirl » 18. Mai 2012, 19:24

Meh, filmimaailm ongi reaalsusest põgenemine.

Polnud kõige-kõigem episood. Südamlikud kohad olid sisse pikitud nagu rosinad saia sees.
Spoiler :
Lexie surm oli iseenesest ilus, ilma võimendava muusikata, ja stseen oli ainult näitlejate kanda. Kurb on lihtsalt, kuna Lexie oli järgmine tegelane, kellele happy ever after'it soovisin. Nii palju siis sellest. Kuigi.. kui nüüd Mark sureks, oleks see omamoodi lohutuseks. xD
Loogiline tegelikult, et Lexie suri, kuna Chyler Leigh nime polnud nende hulgas, kes lepingut kahe aasta võrra pikendasid. Shucks.

Kui kedagi huvitab, siis siin on 2-minutiline sneak peek.
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ronet » 19. Mai 2012, 17:29

Spoiler :
aga Lexie pidi ju Pompeo mantlipärija olema vms
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

EelmineJärgmine

Mine Seriaalid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist