Rohkem kui mesi

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Rohkem kui mesi

PostitusPostitas Rasmus » 02. Mai 2013, 17:11

Rohkem kui mesi
More Than Honey (2012)

Albert Einstein ütles kord: "Kui mesilased surevad kunagi välja, jääb inimkonnal vaid neli aastat elada." Viimase viie aasta jooksul on miljardid mesilased teadmata põhjusel lihtsalt haihtunud. Kui mesilaste hukk jätkub, on sel inimestele drastiline mõju: rohkem kui 1/3 meie toidutööstusest sõltub mesilaste tolmeldamisest. Otsides vastuseid, reisib film kogu maailmas, avastades mesilasi ja inimesi.

"Rohkem kui mesi" on provokatiivne ning samas liigutav lugu sellest, mis võib kogu maailmas inimestega juhtuda. Film paistab silma rahvusvahelise perspektiiviga, sest Imhoof näitab, kuidas mesilaste kriis mõjutab maailma eri paiku. USA spetsialistid maadlevad "tapja-mesilaste" üha suurema populatsiooniga. Hiinas kasutavad talunikud tolmeldamiseks nüüd inimtööjõudu. Austraalia on seni vaba pesasid hävitavatest lestadest. Kaalul on kindlasti rohkem kui ainult mesi. Mesilasteta oleks moodne ühiskond radikaalselt erinev ning mõned kahtlevad, kas see jääks üldse püsima. Kasvades loodusest üha enam lahku, on meil vaja enam filme nagu "Rohkem kui mesi".

Thom Powers, Toronto filmifestival

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Re: Rohkem kui mesi

PostitusPostitas Rasmus » 02. Mai 2013, 17:22

Dokumentaalid on minu jaoks üsna selline hit või miss kategooria, kuna need saavad olla vaid huvitavad või nii igavad, et üle paarikümne minuti vastu ei pea. Loodusdokkidel on mulle huvi pakkuda kohutavalt keeruline ning ka täna bioloogiatunni raames Artises nähtud "Rohkem kui mesi" ei suutnud seda. Vaatasin küll viisakalt lõpuni ja magama ei jäänud nagu enamik mu klassikaaslastest ning sain mesilaste kohta väga palju infot, mis iseenesest peaks ka põnev olema, aga... dokumentaalid pole ikka minu teema. Film oli muidugi väga korralik jne ning kes vähegi sellest teemast huvi tunneb, sellele ka meeldib see, kuid mitte my kind of movie.

Artis on muidu lahe kino, tore, et sain sealgi ära käidud. (Y)
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 25 külalist