Fantastiline õudussugemetega thriller. Kui ma ütlen “õudussugemetega,” siis ma mõtlen eluohtlikku parasiiti, kuidas see suutis inimest niimoodi kontrollida.
Filmi areng on meeldiv. Esimesed pool tundi investeeritakse karakterite tutvustamisele, aga niipea kui laipade arv hakkab drastiliselt tõusma, muutub “Deranged” otsekohe tempokaks. Neid stseene oli üheaegselt rusuv ja õudne vaadata, kus inimesed jooksevad keset ööd parasiidi mõju all lähimasse veekogusse, et ennast uputada. Mõnel määral tekkis analoog M. Night Shyamalani filmiga “The Happening,” kuigi mõlemas filmis on massilise suitsiidi tagamaad kardinaalselt erinevad. Ning pole vaja isegi mainida, et “Deranged” on sellest parem mitmel tasemel.
Näitlejad teevad suurepärast tööd ning panevad kaasa tundma nende kannatustele. Hollywood poleks kahtlemata suutnud filmi vaatamise käigus esinenud emotsioone nii hästi toimetada. Kuigi ma pole Jeong-woo Parki loominguga varem kokku puutunud ning nimi ei ütle suurt veel midagi, on ta kataklüsmilisest atmosfäärist pulbitseva filmiga hästi hakkama saanud. Ja käsikiri – igati top-notch.
Siiani on emotsioonid sellest filmist väga laes, et vaatan lähipäevade jooksul uuesti läbi. Nuriseks ainult selle üle, kui karjuvalt kohutav oli parasiidi CGI. Sellise mastaabiga filmi puhul oleks paremat oodanud, aga ma suutsin enam-vähem silma kinni pigistada.
Julgen soojalt soovitada filmi kõigile! “Deranged” väärib vaatamist, isegi kui Aasia kino ei paku huvi.
8,5/10
Pildid: