Endiselt täiesti kohutav film, aga ma olen üsna veendunud, et O'Brien tegi seda meelega. Või noh, vähemalt karakterid on minu meelest sihilikult debiilideks kirjutatud. Näiteks stseen, kus tegelased oma sõbra päästmise üle vaidlevad ja lõpuks hääletada otsustavad, paistab endas isegi mingit noortevastast sotsiaalset kriitikat kandvat. Ja sellele järgnenud kannibalidele armu andmine tundub ka retrospektiivis üsna konkreetne keskmine sõrm kõigile neile naiivsetele, kes vägivalda igas olukorras halvaks lahenduseks peavad. Selgele naiste ülemvõimule siin teoses võib ilmselt samuti mingi feministliku tagapõhja külge pookida.
Vihkan seda, kui filmi parim tegelane kõige räigema surma osaliseks saab, ja nii see siinpuhul kahjuks on. Kuigi tänasel vaatamisel hakkas isegi see kõige esimesena surnud kutt päris meeldima - tal on igatahes vähe rohkem isikupära kui kõigil äravahetamiseni sarnastel naistegelastel
(mustanahaline afro-lesbi muidugi välja arvata).

Kusjuures TV6 näitas täna mingit kergelt lõigutud versiooni - vähemaks oli võetud nii verd kui ka alastust, mida siin filmis muidu küllaga jagub. Otseselt halvemaks vist selle arvelt ei läinud, kuna tsensuur polnud liiga intensiivne, aga mootorsaani-surm kaotas küll osa oma võlust.
6/10