Kõigepealt ütlen, et Twilighti filmid pole kunagi minu silmis nii õudselt kohutavad olnud, kui paljud räägivad. Pigem sellised.. enam-vähem harju keskmised. Sama arvasin ka "Breaking Dawn"i kohta, et mök, prolly tuleb suht keskmine film. Kuid pärast seanssi olin ma nii positiivselt üllatunud.
Näitlejatööd on tunduvalt paremaks läinud ja usutavad. Kristen Stewart oli endiselt väga kuum (ühes stseenis koguni nii meelierutav, et hüüdsin "uhuuu" üle kinosaali), samas Taylor Lautneri rollisooritus oli pmst sama. Esimene kolmandik filmist oli ausalt öeldes pisut igavavõitu, põhiliselt kogu mesinädala peatükk. Pärast seda aga kisus meeletult huvitavaks ja enne kui ma aru sain, viimased pool tundi olin meeletult filmi süvenenud ja silmad ekraanile naelutatud. Korduvalt käisid külmavärinad läbi. Lavastaja võttis filmi tegemisel tumedamad toonid - unenägu enne pulmi oli sünge ja veripunane. Samas nõustun eelmise kasutajaga, et huumorit oli seekord päris palju, et minagi jäin itsitama korduvalt nagu väike tüdruk.
Pärast filmi olin koguni nii positiivselt meelestatud, et laenutaks "Breaking Dawni" raamatukogust ja loeks sealt kohast edasi, kus film lõppes. Kuradi kaljuriidepuud, ma räägin. Nad tegid täpselt sama Harry Potteriga. Lõpp oli god tier awesome ja stiilne.
Kripeldama jäi see, et kui "Eclipse" toimus tõesti sündmuste jada poolest kuu aega enne "Breaking Dawn"i, siis tegelased olid välimuse poolest nii palju muutunud. Eriti vampiirid. Üks see äge vampiir oli päris paksuks läinud. Alice ka. Justkui oleks paar aastat filmide vahel möödunud. Vampiirid polnud kohati isegi kahvatud. Film saab miinuspunkti, sest Edward ei sädelenud päikese käes kordagi. Vähemalt mina ei mäleta seda. Aga kui ta tõesti sädeles ja mul jäi see kahe silma vahele, siis ma süüdistan selles Jacobit.
Tehniliselt siin filmis on olemas kõik, millest unistada võiks.
Nekrofiilia -
check!Inimene ja vampiir seksivad -
check!Vampiirid vs. libahundid -
check!Libahundid vs. libahundid -
check!Kristen Stewart on seksikas -
check! (vähemalt esimeses kolmandikus)
Ja nüüd tuleb kõige olulisem
*drum roll pls*
Jacob võtab särgi vihma käes ära -
check!Okei, zoofiiliat kahjuks polnud, samuti libahundi ja vampiiri vahelist seksi mitte, aga eks kõik need ülemised plussid korvavad ära. Parim Twilighti film seni. Mõtlen koguni reaalselt teist korda vaatama minna.
7/10