Soprano kirjutas:Super 8/10 film. Tekitas 10-aastase tunde küll ja lapsnäitlejad olid kõik ehedad. Kolli teema jäi keskmiseks ja seda ei tasugi filmilt oodata (siis vaadata juba Cloverfield'i), sest S8 on eelkõige coming-of-age lugu muhedate tegelastega. Ei pettunud. "Drugs are so bad!"
Imelik

Lähen seda filmi alles ülehomme vaatama, aga ootan just täpselt selliseid muljeid (eelinfo, trailerite põhjal)
miinus "Drugs are so bad!"---
edit: Nähtud. Tõeline vana kooli suvefilm, mida peab esimest korda
suurelt ekraanilt vaatama. Kõigile neile, kes ei ole oma lapsepõlve unustanud ja kes mäletavad, mis neid kunagi filmide juures võlus. Edasi tuleb
spoileritega! pikitud tekst (pole mõtet kogu juttu peita)
Väga kaasahaarav teos. Alates "ajahüppest" lülitasin häiriva publiku välja ja lihtsalt nautisin kinoelamust. Kui keegi oleks mu nägu filminud, oleks ta sealt peaaegu alati mingi emotsiooni leidnud - sõprade vestluste ja filmiväntamise ajal oli suu ilmselt pidevalt kõrvuni, samuti iga kord, kui mõnda vana head lugu mängiti. Möllu ja plahvatuste ajal silmad pärani. Kõik stseenid, mis vihjasid peategelase emale, võtsid mingil põhjusel pildi kergelt uduseks.
Paljude kriitikute jaoks on filmi (ja ideede) sarnasus teiste vanade klassikutega ületamatuks probleemiks. Jah, kui sulatada kokku Goonies/Stand By Me + ET + natuke Jawsi ja Close Encountersi õhkonda, saabki kokku umbes sama filmi. Mina ei näe selles mingit probleemi. Lood, mida räägitakse, on ajatud.
Siin on nendeks teemadeks eelkõige tõeline sõprus, suureks saamine, esimene armumine, aga ka kaotusega leppimine ja andestamine. Ja armastus filmide vastu. Tulnukakoll toimis kui katalüsaator, mis võimaldas tegelastel kiiremini areneda ja need arengud vähem kui kahe tunniga usutavalt vaatajateni tuua.
Ühiseid jooni oli veel. Näiteks muusika - kui John Williams sooviks, võiks ta Michael Giacchino plagiaadi eest kohtusse kaevata. Filmimise stiil vana hea "klassikalised 80ndad" - kaamera pea kohale tõusmised, keskendumised detailidele (näiteks sammuvatele jalgadele, kättevõetavatele esemetele), suured plaanid nägudest jne. Peegelduslaigud

Ja ma ei saa seda neile pahaks panna, sest kõik elemendid töötasid ideaalselt.
Kõik lapsed olid väga veenvad.
Elle Fanning aga lihtsalt fantastiline. Rongijaama stseenis olin sama lummatud kui "filmimeeskond", hilisem koduvideo stseen veelgi efektsem. Raske uskuda, et ta oli võtete ajal vaid 12-aastane. Nii hääl kui üldine olek jätavad palju vanema mulje. Neid noori ja lubavaid plikasid on ju ennegi olnud, aga kahjuks on paljude karjäärid peagi vaikselt sumbunud. Fanningu suhtes on mul väga hea tunne
(võtan vastu pikaajalisi kihlvedusid: 15 aasta pärast vähemalt 2 Oscarit ja 5 nominatsiooni
)Meeldis, kuidas vaatajaid (mind) Kyle Chandleri tegelasega lollitati. Arvasin vähemalt kolmel korral, et kohe-kohe hüppab isa ekraanile ja päästab päeva...
Kahjuks mahtus filmi ka paar hetke, kus austusavaldus Spielbergile ja 80ndate kinole tervikuna mõjus peaaegu paroodiana. Naiivne dialoog, piinlikud lihtsalt lahendused-viited: isade autosõit, tulnuka veenmine ja medaljonistseen. Need viimase 15 minuti sündmused tõmbasid filmist natuke välja... Aga õnneks oli lõputiitrid piisavalt geniaalsed.
8+/10Kahju, et lapsed enam filme ei tee. Vähemalt ei ole oma tuttavate-sugulaste kaudu kuulnud. Kuigi tehnilised võimalused on meeletult paranenud.
Mina osalesin 90ndate teisel poolel kahe filmi "võtetel" - kahe erineva kambaga, tegime maffiamäruli ja vampiirimäruli (obviously) - st palju mängupüstoleid, verepakikesi ja paugukaid. Ise küll kaamerat ei näppinud ja kandvaid rolle ei olnud (lasin lihtsalt inimesi ja vampiire maha). Ma ei teagi, kas me oma meistriteosed üldse kokku lõikasime ja kuskile ära saatsime. Pigem ei. Saime vist isegi selles vanuses aru, et tulemused olid üsna kohutavad
Aga elamus oli ülilahe.edit: peale kordusvaatamist pool punkti maha. Mõned "suured stseenid" ei toiminud sama hästi, samas oli kõik tulnukasse puutuv kuidagi põnevam...