Tähevärav: Tõe laegas

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Re: Re:

PostitusPostitas Pixie » 03. Oktoober 2011, 19:06

Wisegirl kirjutas:Arvatavasti Farscape' vaatamine vahepeal moonutas mingil moel seda, kuidas ma Valat ja Cameroni nägin.

Minul pole sellega raskusi. Alguses olin Jack'i lahkumisest hoolimata viimastest hooaegadest vaimustuses. Meeldis süngem toon, stiil, muusika ja eelkõige see, et Ori'd olid tugevamad ning meie head tegelased nende ees võimetud ("Ethon", "Camelot"). Tänu GateWorld foorumile sain teada ka paljude teiste fännide arvamusest S9-10 kohta. Lugesin, mõtlesin ja sain aru, et neil on õigus.

Kahjuks ei oska ma väga täpseid näiteid tuua, kuna viimati sai SG-1'te korralikult vaadatud mitu aastat tagasi. Kuid ma väga tahaks kõik mõtted endast välja lasta, ning kuna teema tundub kohane, panen siiski rant'i kirja. :)) Sest nagu DVD-l filmile eelnev 9 minuti pikkune video näitab... jooksevad liinid otse filmi edasi. Nagi näiteks taibati mingil hetkel, et ups!, vaenlane on liiga tugev ja teisiti ei saagi jagu kui maagiliste superrelvade abil - Sangraal, Tõe Laegas.

Pikk jutt:
Spoiler :
Cam. Ma ei saa vist kunagi sellest üle, et olematu off-world kogemusega uustulnukast tehti SG-1 liider. Ei näe, et tema teod Antarktikas "Lost City" ajal oleksid olnud nii kohutavalt erilised, et vääriks eliittiimi juhi kohta. Ja mingi jama, et SG-1 on kaks liidrit, on naeruväärne. See pole loogiline. Kahju, et otsustavatel ninadel polnud piisavalt julgust, et naistegelasest teha tiimi juht ning sarja lead.

Carter. Nagu Wisegirl mainis, ekraaniaega vähe. Eriti riivas see silma S9 alguses, enamus ajast oli ta kuskil tagaplaanil, näidati näoilmet või noogutas kaasa. Kohe näha, et PTB ei teadnud, mida tegelasega edasi teha -- eelneva hooajaga lõpetati storyline tema isa, Pete'i ja Jack'iga (mille rikkus ära kõik, mis S8-le järgnes). Minu silmis täiesti loomulik samm tema tegelasele oleks jätkata SG-1 juhtimist... mitte hakata täitma käske uuelt tüübilt. Mingite raportite lugemine ei asenda aastatepikkust kogemust.

Vala. S9 kohta väga ei kurdaks, aga see, et Vala võeti nii kergekäeliselt SG-1 liikmeks, ei mõju reaalsena. Tegudest hoolimata on tegemist endise vargaga. Jonas'el kulus pea terve aasta enne kui kõik liikmed ta omaks võtsid. Ka Teal'c nägi vaeva, et oma minevik selja taha jätta ning et end tõestada. Vala oli kohal avarate pluuside kandmiseks, Daniel'i tüütamiseks ning kildude rebimiseks.

Daniel. Väga armas ja südamlik - võiks isegi öelda, et tiimi hing - oli muutunud mingiks action!Jackson'iks. :? Tegelane arenes väga vales suunas. Võib-olla jäi tema kanda osa Jack'i sarkasmist, aga minu jaoks on väga kurb vaadata, milline Daniel viimased hooajad oli. Ehk oli asi selles, et Michael Shanks sai lõpupoole rohkem vabad käed.

Teal'c. Hmm, temaga olen vist ainsana rahul. Vaba Jaffa rahva storyline tundus loomulik jätk sellest, kus 8.hooaeg lõppes. Ahjaa, nüüd tuli meelde. Tervelt kümme hooaega pidasin Teal'c-i oma kangelaseks... kuni episoodini "Talion". Tegelane, keda enda arust olin õppinud tundma ja keda usaldsin, oli muutunud totaalselt. Kurb, väga kurb, kuidas Teal'c-i olemus suudeti ühe episoodiga niivõrd maatasa teha.

Landry. Närvidele käis ülbe ja üleolev suhtumine. Veel oli tal suurepärane oskus võtta vastu valesid otsuseid. Näiteks "Line in the Sand" - Carter kordas, et tema seadeldis pole veel valmis terve küla peal kasutamiseks. Vala, kes pole sel alal mingi ekspert, ütles, et pole mingit probleemi. Sellest Landry'le piisas. Meenutagem, et missioon lõppes Carter'i jaoks ränga vigastusega.

Seriaali kvaliteet langes. Jack kadus ekraanilt ja RDA kaadrite tagant. Kurb oli lugeda, kuidas PTB kuulutasid, et nad ei võtnud SG-1 tegemist enam tõsiselt. Arvati, et see oligi nende edu võti. Kahjuks aga fännid veel suhtusid tõsiselt oma lemmikseriaali. Mõned eelistavad S9-10 aega, teised just sellele eelnevat S1-8 perioodi. Eks see olegi vaataja silmades, kes mida oma seriaalilt ootab ja näha tahab.

Hiljuti panin tagantjärgi erinevatele seriaalidele ja filmidele, mida näinud olen, hindeid. Olenemata sellest, et Stargate on minu jaoks kõige kõigem, ei saanud ma just kahe viimase hooaja pärast rohkem kui 9/10 panna. Võib-olla oleks olnud parem, kui peale S8-t oleks alustanud spin-off nimega Stargate Command. Nii oligi ju esialgu plaanis. Aga läks nii nagu läks ja franchise jääb mulle alati väga südamelähedaseks, oma õnnestumiste ja möödalaskmistega.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead

PostitusPostitas Wisegirl » 03. Oktoober 2011, 19:20

Tänan sisutiheda seriaali kokkuvõtte eest. :pööritus:
Selle lugemine aitas nüüd järeldusele jõuda, et Claudia Black on Farscapes palju sügavamõttelisema karakteri etendaja kui Valana Täheväravas. Ja enne Farscape' nägemist see mind ei häirinudki...

Lihtsalt karjuvalt nähtav oli Carteri vähene ekraaniaeg. Screw you, PTB!
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

Re:

PostitusPostitas Pixie » 03. Oktoober 2011, 19:24

Wisegirl kirjutas:Tänan sisutiheda seriaali kokkuvõtte eest. :pööritus:

Kõigest minu arvamus.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead