Raudmees 3

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

8/10

PostitusPostitas Ralf » 29. Aprill 2013, 22:40

Mis sa kostad, meeldis rohkem kui eelmised kaks filmi ja esimene meeldis mulle ikka... väga.

Filmi suurim pluss oli vähemalt minu jaoks see, et selles leiduv draama toimis nii võrratult hästi. Mul tekkisid juba alguses suured paralleelid ühe vana klassikuga, millega "Iron Man 3" stsenarist-režissöör Shane Black loomulikult seotud oli ja milles on vähemalt minu arust üks filmiajaloo parimaid dramaatilisi pöördeid: "Lethal Weapon 2".
Spoiler :
Riggsi kodu ründamine nende kopteritega, Rika surm ja Riggsi käitumine pärast seda. Ja Starki Malibu majaga ning Pepperiga juhtunu lihtsalt kangesti meenutas seda. Kusjuures sarnasusi "Surmarelvadega" oli veelgi.
Aga liigutavaid kohti oli pärastki. Minu jaoks on väga oluline, et film kuidagi mu südameniidikesi tõmbab ja kui sellega saab hakkama niisugune suure-eelarveline paugukarneval, siis olen ma eriti häpi. Kusjuures esimese 20 minuti ajal valdas mind tundmus, et pean pärast tulema siia nõustuma nendega, kellele see kolmas jagu nii väga korda ei läinud, sest tõesti tundus, et filmist ei saa asja, aga alates sellest esimesest suurest dramaatilisest möllustseenist hakkas film korralikult pihta ja sellest hetkest oli minu jaoks kõik (Y) (Y)
Oma 130 minutise kestvuse käigus suutis film enam kui adekvaatselt ehitada üles palju sujuvaid sisuliine, vaatajat naerutada (huumorit oli minu maitsele küll tsipa liiga palju) ning ka tema tähelepanu üleval hoida suhteliselt vaatemänguliste märulistseenidega. Kusjuures rüü sees veetis Stark vähemalt minu hinnangul vähem aega kui eelmistes osades, samas näeb teda vahepeal tavainimeste käsirelvadega tina andmas. Eks Shane Black kui 80ndate ja 90ndate parimate märulifilmide režissöör kanna endiselt seda bakterit, et vanakooli paugutamine on etem kui suurem ilutulestik.
Kõrvalmärkusena peaks mainima, et mulle isiklikult meeldib, kui Iron Man teeb nn ühe-mehe-show'd ja seega mulle nende erinevate MARKide ringipildumine polnud just väga mokkamööda (samuti ei meeldinud selle MARK 42 rüü liigbeežid toonid), aga mis teha. "Iron Man 2"-s oli see oluliselt häirivamgi.
Mis puutub Mandarini jne, siis ei tahaks sel pikemalt peatuda, aga see on kindel, et Ben Kingsley oli igatahes parem kui Mickey Rourke oma lameda vene aktsendi ja papagoiga. Villainite külje pealt oli kõik tip-top, kuigi ma isiklikult ei mõistnud väga kuidas see Extremis õieti töötama peaks.
Filmi keskmine pikk uimerdamine ei häirinud mind üldse, sest oli just tore näha Starki haavatavana (ning väga palju kaotanuna) - juba eelmiseski osas minu arust anti mõista, et ta ei oska selle rüüta enam olla. Ja muidugi nüüd kolmanda osa lõpus
Spoiler :
ütles ta selle põhimõtteliselt välja.

Thanks for the sunshine! Kõige inimlikum ja mitmekülgsem "Raudmehe" film seni.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

Re: Raudmees 3

PostitusPostitas Brialy » 25. Mai 2013, 12:23

Ma ei vaata tihti taoliseid 'superübermehe' fantaasia- või ulmefilme, aga vahest juhtub, et mind kistakse kaasa või sunnitakse vaatama. Seekord oli lugu teisiti - tasuta kinopilet ja hea seltskond. Mõtlesin, et eneseharimise mõttes võiks vaatama minna. Vaja ju ikka kursis olla, missuguseid filme maailmas tehakse, muidu ei saa adekvaatselt kiruda.

Film algas kui miski nõme Hollywoodi komöödia. Klišeed iga nüansi taga. Tahaks midagi uut ja originaalset, kui sisult mitte, siis kasvõi struktuurilt, aga ei midagi. Kui Paul Thomas Andersoni filme vaadates on terve filmi vältel tobe irve näol, siis Iron Mani puhul oli vastupidi. Kohe, kui need robotülikonnad ja ulmetehnoloogiad tulid, läks mul meel kurvaks. Ma ju teadsin mida ma vaatama tulin, või vähemalt ma arvasin, et ma teadsin, aga ma ei kujutanud ette, et see lugu nii absurdne ja idiootne on. Mingid tükid lendavad külge ja valmis saab miski robotinime.. no mida veel. Sellega ei ole veel muidugi kõik. Robotinime oskab raketi moodi lennata ka :pööritus:
Spoiler :
Terve maja tulistatakse läbi ja üks robotülikonnata neid tuleb sealt välja põhimõtteliselt ilma ühegi kriimustuseta.. Olgu, seda juhtub tihti, nii et selle võis üle elada, aga seda, et üks tibi lõpus justkui sureb ja siis uuesti ellu ärkab.. oh jah.
Üks onu lendab filmis pidevalt õhku, aga otsustavatel momentidel kargab ta ikka kuskilt välja. Kõige idiootsem oli too viimane kord, kus ta äkitselt läbi metallpõranda tuli.. Ma ei teadnud, kas nutta või naerda. Otsustasin siiski naermise kasuks, kuigi samal ajal tundsin suurt ängi selle üle, et box office'i tabelit juhivad sellised filmid ja mõned veel kiidavad neid.. Aga sisust ka natuke - midagi nii absurdset ja klišeerohket pole mu silmad veel näinud. Masendav lausa :)
See film ei andnud mulle mitte midagi. Ma ei tundnud seda vaadates mitte midagi peale kurvastuse filmi'kunsti' üle. Ma ei pidanud mõtlema ja see on kehva filmi üks peamiseid tunnuseid - sa lihtsalt istud ja vaatad, ilma, et film sind mõtlema paneks või sulle mõtlemisainet annaks. Tagatipuks sain veel peavalu - kõik see tarbetu lärm ja möll.
Film-making is combining images and sounds of real things in an order that makes them effective. - Bresson
Kasutaja avatar
Brialy
Batman alustab
Batman alustab

PostitusPostitas ruut » 25. Mai 2013, 15:44

Pilt
Kasutaja avatar
ruut
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Garli » 25. Mai 2013, 16:43

Brialy, no offence, aga kas sa läksid tõesti Raudmehe kolmandat osa vaatama lootuses, et see annab reaalselt sulle mingit mõtteainet? Sellise filmi eesmärk ei olegi vaatajat mõtlema panna, vaid lihtsalt paar tundi kergematsorti meelelahutust pakkuda. Ja kui juhtub, et sedasorti film kuidagi südameniidikesi tõmbab, nagu Ralf mainis, siis kõik see on lihtsalt hea boonus.
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Brialy » 25. Mai 2013, 18:59

Jah, ma mõistan, et mõtlemisainet pole taolistest filmidest mõtet oodata.. kuigi võiks ju? Aga ei, said minust valesti aru. Ma vahest võtan mõne Hollywoodi filmi lihtsalt selleks, et istuda ja vaadata, nii et ma ei leia, et filmid peaksid mulle tingimatta mõtlemisainet pakkuma. Küll aga võiksid nad mulle midagigi pakkuda.. hea muusika, näitlejatöö, kaameratöö, režii, dialoog, mis iganes.. Ajutisel meelelahutusel ei näe ma aga mingit mõtet. Ajutine.. - ajaraiskamine ju?
Film-making is combining images and sounds of real things in an order that makes them effective. - Bresson
Kasutaja avatar
Brialy
Batman alustab
Batman alustab

PostitusPostitas Garli » 25. Mai 2013, 19:30

Kas Iron Man 3-s olid siis kõik eespool nimetatud asjad nii kohutavalt nõrgad? Ma ei ole ise seda filmi veel näinud, nii et ei tea kaasa rääkida.

Brialy kirjutas:Jah, ma mõistan, et mõtlemisainet pole taolistest filmidest mõtet oodata.. kuigi võiks ju?

Võiks muidugi, aga sellistest koomiksifilmidest ei tasu seda oodata. Lõpuks on pettumus lihtsalt veel suurem. ;-)
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Brialy » 25. Mai 2013, 19:59

Noh, võiks öelda, et see oli üks esimestest 'taolistest' (kuidas neid siis kutsuda?) n-ö koomiksifilmidest, mida ma vaatasin. Üpris võõras territoorium, mistõttu ma teda avastama läksingi. Aga nüüd on mu avastamisisu otsas :) Nii et seda ei oska ma öelda, kas võrreldes teiste omataolistega on tal nood elemendid nii nõrgad, aga minu maitse jaoks nad kahtlemata seda olid ;-)

Tegelikult oli väga kurb sellist reaktsiooni näha, sest kui meie box office'it hakkavad vallutama sellised filmid, mida filmifoorumites maha tehes, saad vastuseks naerupahmaka ja lause, et kas sa tõesti otsisid sellest filmist mõttet, siis kuhu me niimoodi jõuame? Aga noh.. eks need enim teenivad filmid ole tihtipeale kaheldava väärtusega olnud, aga päris sellist susserdist poleks ma oodanud.
Kasutaja avatar
Brialy
Batman alustab
Batman alustab

PostitusPostitas LiveForThis » 25. Mai 2013, 20:36

Sinu filmimaitset arvestades peaks sulle koomiksifilmidest kindlasti rohkem meeldima nii Christopher Nolani Batmani triloogia kui ka näiteks Zack Snyderi "Watchmen", mis põhineb kultusliku Alan Moore`i samanimelisel graafilisel romaanil.

Mõlemaid filme iseloomustab kaugenemine lihtsast meelelahutusest ja sisenemine tõsimeelsusesse. Batmani puhul jõudis tõsidus kohale alles Nolaniga (kuigi sõltub, mis mätta otsast vaadata), aga Snyder film põhineb siiski vägagi tõsisel ja olulisel teosel.

Nii et jah, soovitan, kui pole varem kokku puutunud (Y)

Aga mis puutub väga eneseiroonilisse ja äärmiselt seiklustihedasse puhtaverelisse koomiksiflmi "Iron Man 3", siis olen samuti seda meelt, et tegemist on kvaliteetse meelelahutusega, mis pakub tugevat, kuigi rohketest koomiksiklišeedest nõretavat näitlejatööd, väga elutervet huumorit, mõnusalt teravat keelt kõikidele oma tegelastele ja loomulikult fantastilist möllu, mida on raske kuskil mujal näha.

Tegemist on kõige parema näitega puhtaverelisest koomiksifilmist, mille keskmes on talumatult läbinähtav lugu, mis ühtelugu nii pro-ameerika kui ka selle vastu kriitiline. Lihtne meelelahutus, mille suudab säravaks muuta minu arvates üksnes Shane Black`i võimekus kõiki neid tegelasi mõista ja nad loo kontekstis piisavalt teravaks teritada, et lihtsakoelisus kogu kompotti ära ei rikuks.

Kui asetada "Iron Man 3" Marveli koomiksifilmide konteksti, siis pole nurisemiseks eriti põhjust.

"Iron Man 3" on minu maitse jaoks liialt lihtne, olgugi, et ta lahutab meelt hästi. Parim meelelahutaja näide oleks pigem "Star Trek Into Darkness", mis suudab olla ühtelugu nii väga tõsiseltvõetav kui ka eeskujulik spektaakel kõigi kohtustuslike klišeedega.

Hetkel olen ka seisukohal, et nii "Fast Five" kui ka selle järg on Marveli seni viimasest ponnistustest kõrgemal tasemel.

Filmile endale 3/5.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 26. Mai 2013, 20:13

Mulle pakkus "Raudmees 3" küll mõtteainet... aga ainult Raudmehe maailma kontekstis, mis Brialyle nähtavasti võõras on.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas brixxx » 04. August 2013, 01:59

Siin mõnda kommentaari lugedes näen, et palju kritiseerivad nõrka stsenaariumit. Minu meelest ei olnud üldse nõrk stsenaarium pigem kõige parem Iron Mani film. Tegelikult kõik Iron Mani filmid on sarnase sisu kulgega: esialgu näitab tegelast, kes tahab Tony Starkile kättemaksta ning kuidas ta kavandab seda, siis kuidas ründab teda ning siis vasturünnakuks valmitub Tony Stark ja siis lõpulahing, kus Iron Man hävitab kurjategija. Ilmselt meeldib Iron Man 3 kõige enam kuna peategelane on pigem Tony Stark kui Iron Man.

Hindeks 9/10.
Kultuuri Võlu - blogi kultuurist
Techblog - õpetused ja arvustused
Kasutaja avatar
brixxx
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Ralf » 04. August 2013, 02:35

brixxx kirjutas:Ilmselt meeldib Iron Man 3 kõige enam kuna peategelane on pigem Tony Stark kui Iron Man.

Ise tulid selle mõtte peale? Sul on tuline õigus ja endal tekkis täpselt sama emotsioon, aga ei osanud justkui sõnastada. Tuline õigus!
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas brixxx » 04. August 2013, 03:21

Ralf kirjutas:
brixxx kirjutas:Ilmselt meeldib Iron Man 3 kõige enam kuna peategelane on pigem Tony Stark kui Iron Man.

Ise tulid selle mõtte peale? Sul on tuline õigus ja endal tekkis täpselt sama emotsioon, aga ei osanud justkui sõnastada. Tuline õigus!

Olin enne lugenud Iron Man ja Iron Man 2 foorumit ning seal räägiti alati eraldi Iron Mani kangelasest ja inimesest Tony Stark.
Kultuuri Võlu - blogi kultuurist
Techblog - õpetused ja arvustused
Kasutaja avatar
brixxx
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Rain » 20. August 2013, 22:03

Ikka suutsid nad mingisuguse hülgetati sellest käsnast välja pigistada. Minu lugemisoskus oskab järeldada seda, et nii mõnigi peab vist seda seeria kõige etemaks filmiks, aga minu silmis jääb esimene siiski kuningaks, mistõttu, tahest tahtmata, tahab minu alateadvus Iron Man'i (2008) võrdlema hakata oma järelkäijatega. Ehk siis tulemuseks on see, et see polnud kohe üldse see, mida ma ootasin. Särtsu ja thrillerit oleks võinud käpatäie juurde visata, või kopatäie...

Kui ma õigesti mäletan, siis:
Iron Man - 9/10
Iron Man 2 - 5/10
Iron Man 3 - 6/10
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

PostitusPostitas CM-Girl » 04. September 2013, 18:19

Seda filmi ma suure huviga ei oodanud (selles mõttes, et istuks nagu kuumadel sütetel ja mõtleks, et oh saaks juba seda filmi näha), aga kui juba vaatamiseks läks, siis ootused olid suht kõrged. Eelkõige selletõttu kuna esimesed 2 filmi meeldisid väga. Pettusin selles filmis. Ainukesed tegelased kes mulle meeldisid olid need keda nähtud ka esimeses ja teises osas. Harley oli ebavajalik poisiklutt. Ja Guy Pearce ei istunud kohe üldse.
Spoiler :
Nende pahade helendus või mis krt iganes, oli küll wth. Also, Killian ja tema tule sülgamine. wtf, nagu mingi kuradi draakon.
Frustratsiooni tekiktav film. Poole filmist vaatasin kulm kortsus.

Enim meeldis Pepper filmi lõpus. Karm tädike. Awesome. Muidugist ei saa mainimata jätta ka stseeni peale lõputiitreid. Super. :irw:

Mõtlesin ja mõtlesin mis hindega hinnata seda filmi. Kõikusin 5 ja 6 vahel, aga no ei raatsi alla 6 panna.
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas damon » 25. Oktoober 2013, 19:20

Nõustun enamuse eelkõnelejatega - tunduvalt nõrgem kui eelnevad osad.
See, et keskenduti Tony'le oli iseeneset ok mõte. Ja pahalased olid samuti lahedad.
Aga stoori kokku oli nõrk ja muidugi Mandarin tobe.
Pettumus.

6/10
Kasutaja avatar
damon
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

Eelmine

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 82 külalist