Stephen King’i jutustustel põhinevad filmid on mulle alati meeldinud. „Rose Red“ on siiani lemmik. Kuna mõlema filmi keskseks teemaks on kummitavad majad, siis olid ka 1408-le kõrged lootused. Paraku pidin veidi pettuma, kuigi kokkuvõttes film meeldis. Filmi algus oli paljulubav, pinge järjest kasvas. Eriti meeldis Enslini vestlus hotelli direktoriga. Samuti see, kui Enslin kõndis oma toa poole kruvis pinge üles. Kui ta tuppa sisenes oli kuskil 10-15 minutit film hea, peale seda kiskus, aga minu kurvastuseks asi ära. Film läks kätte liiga ulmeliseks ja reaalsuse moment minu jaoks kadus. „Rose Redi“ puhul seda polnud. Lõpp oli veel eriti segane. Ilmselt vaatan seda filmi teist kord veel kunagi. Usun, et siis mu arvamus mingil määral muutub. Cusack tegi väga hea rolli muidugi, selle vastu vaielda ei saa. Lisaks mainin, et selle hotelli „Dolphin“ atmosfäär ja kujundus olid juba väga meeldivad ja omapärased. Üks stseen filmis meenutas filmides „No Country For Old Man ja „Vacancy“ samalaadsid stseene. See mulle ei meeldinud. Kõik filmid ühe aastakäigu omad ka. Pole nii pikka arvustust filmiveebi kunagi teinud.

Vaatasin samuti 1.52 kestnud filmi versiooni, seda pikemat.
Kokkuvõttes hindeks 7/10.