Postitas Rasmus » 05. Märts 2026, 14:32
Ma ei näe seda filmi nii traagilistes toonides kui paljud teised seeria fännid, ehkki pole küsimust, et nii halba ja visioonitut "Screami" pole varem tehtud. Põnevust, pinget ja jõhkraid tapastseene jagub siiski piisavalt. Meta-nurk on pea kadunud, ainsa asjana osatakse pidevalt osutada sellele, et Sidneyt kuuendas osas ei olnud (jumala suva sellest, ausalt). Mingit muud sisulist kommentaari (ka AI osas, kuigi see temaatika on siin olemas) see film ei paku. Siiski ei ajanud killer reveal ja sellele järgnev mind kaugeltki nii kettasse kui kuuenda osa puhul, kus minu arvates ideaalsele "Screami" järjele tõmmati viimase 15-20 minutiga täiesti vesi peale. "Scream 7" on suht stabiilselt lollakas ja keskpärane, lihtsalt mõttetu järg. Ei päästa ka see, et minu lemmiktegelaste pundist Mindy kõik filmi nõrkused ühel hetkel ette vuristab. Dialoog stiilis "me teame küll, kui tobe ja vaimuvaene see kõik on!" toimiks paremini, kui filmil oleks Hollywoodi lõputu surnud hobuse peksmise kohta midagi ka öelda. See film ei ütle tõesti kohe mitte midagi (peale ehk selle, et ideed olid otsas). Kahju küll, aga mul on usku, et edaspidi tehakse paremini. Praeguse filmi kassaedu vaadates saab Kevin Williamson ehk järgmise osa otsast peale ise kirjutada ja sünnib ka mingi tähendus. Sidneyst on mul kopp suht ees, toogu parem Carpenteri õed ja kaameramees Joel teisest osast tagasi.