Teine Maa

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Teine Maa

PostitusPostitas Soprano » 09. November 2011, 04:34

Teine Maa
Another Earth (2011)

"Mis siis, kui me polegi üksi?" küsib Mike Cahilli film "Teine Maa". Mis siis, kui veel kusagil meie universumis leidub elusolendeid? Mitte tulnukaid, vaid päris inimesi. Mis siis, kui minul ja sinul on kusagil teisik? Äkki saame me tänu oma teisikutele võimaluse veel teistki korda elada, et parandada esimeses tehtud vigu ja ennetada õnnetusi?

Sundance’i festivalil üllatusena kaks preemiat pälvinud film "Teine Maa" täpselt sellest räägibki – see on lugu noorest naisest, kes jääb autoroolis istudes vahtima öötaevas kumavat sinist objekti ning põhjustab kogemata ühe avarii. See taevane ilmutis ongi teine Maa, meie planeedi teisik, kus elavad meie endi teisikud, ning sellest ammutab naine lootust, et ta suudab korvata enda tekitatud hävingu.

Selles kunstilises ulmefilmis, mis ilmus välja eikusagilt, võitis Sundance’i festivalil kaks preemiat ja teenis kriitikuilt lauskiitust, täidavad peaosi william Mapother telesarjast "Teadmata kadunud" ja Brit Marling, kes on ühtlasi filmi kaasstsenarist ja produtsent. Paljud usuvad, et Marling tõuseb peagi USA näitlejate seas tippu, ning see film selgitab, miks.

http://2011.poff.ee/

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

Re: Teine Maa

PostitusPostitas Ardo » 22. Detsember 2011, 01:08

Tagasihoidlik film lunastuse otsimisest. Meeldiv naisnäitleja.
Kuna ma olen selle aasta filmidest põhiliselt ainult rämpsu vaatanud, siis siiani üks parimaid.
6/10
Ardo
Batman alustab
Batman alustab

PostitusPostitas Pixie » 29. Märts 2012, 01:07

Üllatavalt hea vaatamine. Visuaalselt ilus, muusika oli meelepärane ning sobiv. Ja veel sümpaatsed tegelased, kellele lihtsalt pidi kaasa elama. :) Rhoda ülestunnistus/kõne John'ile oli samaaegselt südamlik ja mehe reaktsiooni kartes pingeline. Earth 2 lugu ei pruukinud olla teaduslikus mõttes väga täpne, kuid see põimiti väga ilusti Rhoda looga. Ei näe põhjust panna vähem kui 10/10.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead

PostitusPostitas lostinthemist » 30. Detsember 2012, 18:29

Tõepoolest väga positiivne üllatus. Hästi ilus ja kurb introspektiivne draama lunastuse otsimisest. Algab aeglaselt ja võtab omajagu aega "soojenemiseks." Earth 2 oli valdavalt tahaplaanile jäetud, sellest mainiti pidevalt ääriveeri tagataustal.. Selle asemel pandi rõhku kahe peategelase vahelisele suhtele, ning filmi lõpuks liidetakse need kaks sisuliini väga nutikalt.
Hämmastav karakteriareng, isegi värvitoonid muutusid lõpus pisut erksamaks ja tegelased ka.. ilusamaks. Nagu eelkõneleja ütles - Rhoda ülestunnistus oli südamlik, samas väga pingeline. Teatud dialoogid olid lahedad, näiteks lugu astronaudist ja toksimise helist. Näitlejatööd on väga usutavad ja elegantsed. Kõige suurema mulje jättis Brit Marling, keda nägin esimest korda ja kellel hoian kindlasti edasipidi silma peal. Võib-olla oli ehk asi selles, et ta meenutas välimuse poolest tohutult ühte sõbrannat, kelle vastu oli mul 9. klassis crush? :irw:
Üldplaanid peategelasest ja teisest planeedist taevas olid ilusad ja meeldejäävad.
Pilt

Muidu üldjoontes oleks pannud filmile 7/10, aga siis tuli lõpp, nii ootamatult ja võimsalt, et lükkas mu jalust sellise "twistiga." Ma olin mindblown. Sci-fi elemente kasutati tabavalt ära, mida filmi lõpuks saavutada sooviti.
Spoiler :
"They always said I'd either be a millionaire or convict!"
Ütleb väga palju lõpu kohta. Tekitati lootus, et teise planeedi Rhodal läks kõik hästi - õnnetust ei toimunud, läks MITi, saavutas kõik, millest ta unistas filmi alguses.
...Vähemalt seda ma tahaksin uskuda, sest miski pole kivi sisse raiutud - lõpp on siiski ambiguous. Ma olen lummatud.

8/10

Pisikesed asjad ajasid muigama nagu näiteks üks linnaelanik, kes kõndis ringi tulnuka maskiga või siis teine tüüp, kellel oli peas fooliummüts.

Ma arvan, et raulsile kindlasti see film meeldiks. :)
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist