Ojee! Nimekirja lõpus on "Valged jõulud," mille näol on tegemist mu lemmik lõuna-korea seriaaliga. Ma olen valmis sellele ausamba püstitama, kes lisas selle seriaali nimekirja.

Introspektiivne ja müstilise atmosfääriga seriaal jõuluvaheajaks kooli jäänud õpilastest, kes üritavad välja selgitada neile kurja ja ähvardava sisuga kirja saatnud inimese identiteedi. Põhiline põhjus, miks ma seda jumaldan, on see, et "White Christmas" pakub palju mõtteainet inim- ja käitumispsühholoogia alal. Kaheksa episoodi pole tõesti üsna palju seriaali kohta, aga kogu seriaali vältel pendeldab edasi-tagasi küsimus: "Are monsters created or are they born?" ehk siis lahatakse inimloomuse tumedamaid külgesid, ja samas võtab kenasti kokku mu paar mõtet näiteks sarimõrvaritest, mille kohta olid mul vahepeal omad teooriad olemas. "White Christmas"ist on mulle meelde jäänud intrigeerivat psühholoogilist tsitaati, näiteks:
"What interests me is you students. Your faces when alone and the faces you show to others are different."
Või siis teine lemmik:
"If you really hate someone, you don't make it obvious. It's only when you dislike them that you pick fights and swear at them. That's when people know. If you really hate someone, it's done in secret. Not even the one being hated knows."
Minu silmis tabavad need naelapea pihta, eriti kui konteksti arvesse võtta, et Lõuna-Korea keskkoolielu on reaalne põrgu maa peal, kus õpitakse reaalselt ligikaudu 16 tundi päevas, ning Lõuna-Korea kuulub ühe kõrgeima suitsiidimääraga riikide hulka maailmas.
Jäise ja müstilise atmosfääri loomisele aitab kaasa ülivinge OST, tugev režii ja meeldejääv kaameratöö. Soovitan soojalt!