Suitsetav näitleja annab halba eeskuju

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee uudiste kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Priit » 15. Veebruar 2007, 18:55

Robert kirjutas:
Peata Ratsanik kirjutas:
No too inimene on küll paras loll, kes hakkab suitsema ainult seetõttu, et filmis tegelased seda teevad.

Nõustun.

Ei nõustu, loll jutt. Ega tõesti inimesed ei hakka vabatahtlikult suitsetama sellepärast, kuid eriti noorte alateadvusesse jääb siiski kujutis suitsetamisest, kui coolist asjast, eriti siis, kui seda teeb mõni eriti "lahe" tegelane. Kuid fakt on selles, et suitsetamine on üks inimkonna kõrvalekaldeid ja veel üks põhjus, mis lühendab eluiga. Muidugi suitsetajatel on kinnisidee tekkinud ja selle tõttu ei saaks nad sellest aru ka siis, kui seda neile haamriga pähe taotakse.

Tegu peab olema siis vist väga nõrga inimesega või purulolliga. Pigem hakatakse suitsema kampade tõttu, et näiteks kui oled kambas ja teised suitsevad siis hakkad ise ka, kuna teised ütlevad: Oled nõrk mees kui ei proovi. Muidugi ei käi see kõigi kohta, isegi mina ütlen alati kui pakutakse "Ei!". Ning kui sõbrad sind selle pärast nöögivad ning halvustavad, siis nad küll sõbrad ei ole.
There was a HOLE here. It's gone now.
Kasutaja avatar
Priit
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas trintsu111 » 15. Veebruar 2007, 20:18

ma arvan, et neid kes akkaks suitsetama ainult sellepärast, et ta mingi lemmiknäitleja suitsetab kuskil filmis ei tundu nagu küll nagu loogiline..
see filmide mõju on üldse maru ülepakutud..
ega kui filmis on mingi tegelane kes näiteks oma naabrimehe ära tapab siis ikka normaalne inimene sellepärast tapma ei lähe, ja suitsetamisega ju pm sama...
suitsetamisega on ju ikka nii et alguses proovid ikka uudishimust ja seltskonnas vms.. ja kui inimene on tugeva iseloomuga siis ta saab aru kus on piir ja lõpetab ära..
:pööritus:
trintsu111
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Ralf » 15. Veebruar 2007, 20:46

Kui kuueaastased panevad aluspüksid pikkade pükste peale nagu Superman, siis neljateistaastased hakkavad ka suitsetama, kuna Depp või kes iganes seda teeb.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas sutsaki » 15. Veebruar 2007, 20:59

Fletchu kirjutas: siis neljateistaastased hakkavad ka suitsetama, kuna Depp või kes iganes seda teeb.

Ma tõepoolest usun, et 14 aastan inimene ei ole nii rumal.

Või no öelge mulle palun keegi mida teie olete teinud või tegema hakanud sellist, mida olete näinud filmis. Ma pean siis silmas mingit pahet. Meie foorumi külastajate seas peaks olema piisavalt sinna vanuse gruppi kuuluvaid inimesi.
Kasutaja avatar
sutsaki
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Ralf » 15. Veebruar 2007, 21:05

Üheteistaastane siis.
Ainus järeleahvimine, mis meenub, on aastatetagune Jackassi ahvimine.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas sutsaki » 15. Veebruar 2007, 21:07

Fletchu kirjutas:Üheteistaastane siis.
Ainus järeleahvimine, mis meenub, on aastatetagune Jackassi ahvimine.

Seega puberteedi iga on veel kaugel ja asi saab olla ainult kasvatuses
Kasutaja avatar
sutsaki
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Robert » 15. Veebruar 2007, 21:19

Te ei saa aru, et otseselt see jah ei mõjuta. Keegi ei lähe ühe filmi pärast suitsu ostma, kuid alateadvusesse jääb siiski suitsetamisest pilt, kui normaalsest tegevusest, mis võib viia edaspidises tulevikus valede otsusteni.

Inimene on ju siis loll kui ta nii arvab.

Ei ole loll, lihtsalt kergesti mõjutatav. Eriti veel sellises eas nagu 12-16.

see filmide mõju on üldse maru ülepakutud..

Veidi ülepakutud küll, kuid kunagi ei saa alahinnata nende mõju laste/noorte psüühikale. Võib-olla sajale see ei mõju, kuid ühele üksikule mõjub.
Robert
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Priit » 15. Veebruar 2007, 21:42

No ma olen ise ka "Batman'ina" ringi jooksnud mudilaseeas, kuid kuigi ma fännasin ka tol ajal Die Hard filme, ei hakkanud ma ju suitsema kuna McClane seda tegi.
There was a HOLE here. It's gone now.
Kasutaja avatar
Priit
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Kaido » 17. Veebruar 2007, 18:55

Fletchu kirjutas:Kui kuueaastased panevad aluspüksid pikkade pükste peale nagu Superman, siis neljateistaastased hakkavad ka suitsetama, kuna Depp või kes iganes seda teeb.

sama hästi võiks keegi suitsetama hakata ka sellest, et ta tänaval näeb kedagi suitsetamas
Kasutaja avatar
Kaido
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

PostitusPostitas Wisegirl » 20. Veebruar 2007, 01:32

Priit kirjutas:Tegu peab olema siis vist väga nõrga inimesega või purulolliga. Pigem hakatakse suitsema kampade tõttu, et näiteks kui oled kambas ja teised suitsevad siis hakkad ise ka, kuna teised ütlevad: Oled nõrk mees kui ei proovi. Muidugi ei käi see kõigi kohta, isegi mina ütlen alati kui pakutakse "Ei!". Ning kui sõbrad sind selle pärast nöögivad ning halvustavad, siis nad küll sõbrad ei ole.

Point on selles, et lapsed on kergesti mõjutatavad (peamiselt vanuses kuni 12.a... umbkaudu) ja et nemad võivad täitsa vabalt kellegi eeskujul suitsetama hakata. Ei ole siin asi kasvatuses, sest laps korjab pahesid igalt poolt üles. See pole koht, kus ütleda, et küll peab siis inimene ikka loll olema, kui kellegi näitleja eeskujul kimuma hakkab.
Jutt ei käi ju teismelistest ega täiskasvanud inimestest, vaid lastest, nendest väikestest inimestest, kes ei pruugi veel teada, missugune on maailm.
Silmas peatakse ikkagi lapsi, sest täiskasvanud teavad (või vähemalt peaksid teadma) ise paremini, mida teevad.

Mis te arvate, et nalja pärast soovitatakse vanematel lastega koos telerist saateid ja filme vaadata? See on ikka sellepärast, et vanemad lastega räägiksi, seletaksid ja küsiksid, kuidas lapsed millestki aru on saanud, mida nad arvavad ja mis on õige, mis vale. Kui lapsele ei seleta, siis ega ta targemaks ei saagi, ta ei saagi teada, mis on kasulik/kahjulik või õige/vale.

Isiklikult arvan, et suitsetamist ei peaks nüüd kinolinalt ära kaotama, see oleks absurdne ja mõttetu. Lihtsalt teavitustööd suitsetamise kahjulikkusest peaks rohkem tegema. Mis inimene lõppkokkuvõttes ise otsustab on selle inimese enda asi.
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Milenko » 26. Veebruar 2007, 06:24

Kuna ma olen suitsetaja ja suitsetan suht palju ning vaadates m6nda filmi ja n2hes seal, et keegi suitsetab ja tunneb eriti m6nu sellest siis tihtipeal tuleb endal ka isu :) ja tihtipeale panen filmi pausi peale ja l2en teen oma suitsu 2ra... ;)
Kasutaja avatar
Milenko
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas mathis » 26. Veebruar 2007, 07:09

Milenko kirjutas:Kuna ma olen suitsetaja ja suitsetan suht palju ning vaadates m6nda filmi ja n2hes seal, et keegi suitsetab ja tunneb eriti m6nu sellest siis tihtipeal tuleb endal ka isu :) ja tihtipeale panen filmi pausi peale ja l2en teen oma suitsu 2ra... ;)

Oscari galagi tekitas isu.
Kasutaja avatar
mathis
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas Pixie » 27. Mai 2007, 23:10

On,kuidas on.
Inimesi (ja lapsi) on erinevaid.
Mina end ei lase mõjutada sellistest asjadest,nagu suitsetamine. See ajab mul südame pahaks.
Kasutaja avatar
Pixie
gatehead
gatehead

PostitusPostitas DjD » 27. Mai 2007, 23:46

ei pea just loll olema ... lihtsalt mingis vanuses on inimese kergesti möjutatavad ... a kui seda juhtub ka veel siis kui inimene on juba täisealine nu sis vöib ta alles kergelt loll olla :D
DjD
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Ralf » 28. Mai 2007, 00:22

Kui ma eelmisel suvel maha jätta üritasin, mis mul kaheks nädalaks korda läks, siis vaatasin ma vahetpidamata filmi "Secret Window", sest Depp tõmbas seal niisuguse kaifiga ja ma lihtsalt pidin nägema kedagi suitsetamas, muidu olid närvid üles ütlemas... :)
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

EelmineJärgmine

Mine Uudised

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist