Hala

Goksung

The Wailing (2016)

6 / 10

2 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Müsteerium, Õudus, Põnevik
Stuudio: Side Mirror
Riik: Lõuna-Korea
Kestvus: 2 tundi 36 minutit
Kinodes alates: 12.05.2016
Lavastaja(d): Hong-jin Na
Kavas:
PÖFF 2016

Väikese Korea mägiküla elu keeratakse pea peale, kui külaelanike hulgas hakkab ootamatult levima seletamatu viirus, millesse nakatunud mõrvavad koletuslikus meeltesegaduses oma lähedasi. Mõrvu pannakse uurima laiskvorstist politseinik Jong Gu, kes ei oska pingutusele vaatamata aina kummalisematele haigestumistele ja veristele tapatöödele mõistuspärast motiivi leida. Kas süüdi on metsas kasvavad psühhotroopsed seened, millega mõrtsukateks moondunud külaelanikud näikse olevat kokku puutunud, või hoopiski külla vaikselt imbunud ja ohtliku auraga jaapani vanamehenäss, nagu väidab Jong Guga ikka ja jälle kokku juhtuv ning viirusest ja mõrvadest kummaliselt palju teadev noor naisterahvas. Aina eskaleeruvast kaosest üles keeratud politseinik otsustab viimases hädas seaduse oma kätesse haarata ning selgitada välja nii mõrvade kui ka vanamehe saladuse, ignoreerides oma ebauskliku ämma hoiatust, et asjasse võivad olla segatud üleloomulikud jõud. Kuid oma otsusekindluse ning appi kutsutud šamaaniga ei päästa Jong Gu valla mitte ainult tütre nakatumist viirusesse: see toob kaasa kohutavad tagajärjed nii talle kui ka tema perekonnale.

Lõuna-Korea žanrifilmide maestro Nan Hong Jingi “Hala” on visuaalselt lummav, samas groteskne ja üleloomulik põnevik Korea kogukonna lagunemisest ja hirmudest väliste jõudude ja muulaste ees.

Sõnades seletamatu, kuid vaatajat lõpuni pinevil hoidva süžeega, võimsate kaadrite ning kõrvulukustava šamanistliku muusikaribaga, Hitchcocki, Polanskit, Friedkini ja teisi žanri- ja põnevusfilmi kaanoneid ühtaegu tsiteeriv ja nende üle nalja heitev "Hala" on vaieldamatult aasta maiuspala Aasia ning põnevike austajatele. http://2016.poff.ee/

Pildid

Videod

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga