Hertsoginna

The Duchess (2008)

8.25 / 10

4 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama
Stuudio: Paramount Vantage
Riik: UK | Itaalia | Prantsusmaa
Kestvus: 1 tundi 50 minutit
Lavastaja(d): Saul Dibb

2008. aastal valminud briti kostüümidraama jutustab paeluva loo 18. sajandi inglise glamuurseima aristokraadi, Devonshire'i hertsoginna Georgiana skandaalsest elust.

Georgiana (Keira Knightley) sai tuntuks oma karisma, ilu ja ekstravagantse maitse tõttu ning kogus hiljem kurikuulsust hasartmängusõltuvuse ja armulugudega. Noorukese neiuna abiellus ta oma ema leedi Spenceri (Charlotte Rampling) mahitusel Devonshire'i erakliku ja tundetu hertsogiga (Ralph Fiennes), kes oli usaldusisikuks nii kuningliku perekonna kui ka valitsuskabineti liikmetele, ent kellel nappis huvi oma kauni naise vastu. Hoolimata abieluprobleemidest tõusis värske hertsoginna kiiresti moeikooniks ning leidliku poliitikuna tegutsedes sai temast kogu rahva lemmik.

Peenetundelise kostüümidraama peateema on meeleheitlik armastuseotsing. Lisaks Georgiana kirglikule, ent paratamatule hukule määratud armusuhetele krahv Grey'ga (Dominic Cooper), elas hertsoginna kümneid aastaid koos oma abikaasa ja parima sõbrannaga, moodustades üsnagi õõvastava armukolmnurga.

"HERTSOGINNA" on väga kaasaegselt mõjuv lugu kuulsusest ja meeleheitlikust armastusest. Film põhineb Amanda Foremani biograafilisel menuromaanil "Georgiana, Devonshire'i hertsoginna".